Όροι 51 - 60 από 95
Φοντάλ - Fontal
Φοντίνα - Fontina
φορμαέλλα Παρνασσού
fromagella Parnassus cheese
fromagella du Mont Parnasse
Ελληνικό παραδοσιακό σκληρό τυρί από γάλα αιγοπροβάτων το οποίο παρασκευάζεται στον Παρνασσό. Έχει υποκίτρινο χρώμα, συμπαγή υφή και ευχάριστη γεύση ιδίως όταν ψήνεται. Ωριμάζει τουλάχιστον τρεις μήνες σε σπήλαια.
Φορμαντζέλα ντε λούινεζε - Formaggella del Luinese
Φορμάντζο ντι φόσα - Formaggio di Fossa
Φορμάτζο ουμπριάκο - Formaggio Ubriaco
Φόρμε ντε μούτ ντε λα άλτα βάλ μπρεμπάνα - Formai de Mut dell’ Alta Val Brembana
Φόρμε ντι αντουάν
Forme d’ Antoine
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4 μήνες και το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με γλυκό γεμάτο κρασί.
φουά γκρα
pâté de foie gras
pâté de foie gras
Φημισμένος πολτός από συκώτι χήνας και πάπιας. Παράγεται από ορισμένα είδη χήνας και πάπιας που έχουν υποβληθεί σε εντατικό υπερσιτισμό. Με αυτή την αναγκαστική υπερτροφία το συκώτι της χήνας φτάνει να ζυγίζει 600-800 γρ. Θεωρείται ένα εκλεκτό και μεγάλης αξίας ντελικατέσσεν.
Φούζερις
Fougerus
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-4 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 4 εκατοστά ύψος, 500 γρ. και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με έντονο φρουτώδες κόκκινο κρασί.
Όροι 51 - 60 από 95