Όροι 1 - 10 από 136
λαβράκι
bass
bar commun
Το ψάρι με λατινική ονομασία Morone labrax. To μήκος του φτάνει μέχρι το ένα μέτρο. Έχει λευκή, συνεκτική και πολύ νόστιμη σάρκα.
λαβρίδες
labridae
labridés
Οικογένεια ψαριών με ζωηρά χρώματα. Λέγονται και χειλούδες.
Λαγκούντο - Lagundo
λαγός
hare
lièvre
Το θήραμα με λατινική ονομασία Lepus vulgaris.
λαγός αμερικανικός
snowshoe rabbit
lièvre d' Amérique
To θήραμα με λατινική ονομασία Lepus americanus.
λαγός Καλιφόρνιας
jack rabbit
lièvre de Californie
Το θήραμα με λατινική ονομασία Lepus californicus.
λαγός Φλώριδας
cottontail rabbit
lièvre de Floride
To θήραμα με λατινική ονομασία Sylvilagus floridanus.
λαγόχορτο
salsify
salsifis
Η ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Tragopogon porrifolius. Είναι μακριά, πασσαλώδης, τρυφερή και εύγευστη. Τρώγεται μαγειρευτή και ανήκει στα φαρμακευτικά φυτά.
λάδι φάλαινας-κητέλαιο
bluber
graisse de baleine
Λαμβάνεται από τον λιπώδη ιστό της φάλαινας. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή φθηνών μαργαρινών.
λαδοτύρι
ladotyri cheese
ladotyri
Παραδοσιακό Ελληνικό σκληρό τυρί, το οποίο παρασκευάζεται στη Μυτιλήνη από πρόβειο γάλα ή με πρόσμιξη με κατσικίσιο. Έχει ξηρή εμφάνιση, αλμυρή γεύση και ευχάριστο άρωμα. Διατίθεται σε μορφή κυλίνδρου διαμέτρου 10 cm. Η περιεκτικότητά του σε λιπαρά είναι τουλάχιστον 40% και η υγρασία του δεν είναι μεγαλύτερη από 38%. Η ωρίμανσή του διαρκεί τουλάχιστον τρείς μήνες. Οφείλει την ονομασία του στο γεγονός ότι η ωρίμαση και η συντήρησή του γινόταν μέσα σε ελαιόλαδο, τεχνική που συχνά εφαρμόζεται και σήμερα.
Όροι 1 - 10 από 136