Επιλεγμένες φυλές του ζυμομύκητα με λατινική ονομασία Sacharomyces cereviciae, οι οποίες αναπαράγονται σε βιομηχανική κλίμακα και διατίθενται σε μορφή ξηρών κύβων. Προκαλούν τη ζύμωση των υδατανθράκων με παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο φουσκώνει τη ζύμη. Η παραδοσιακή ζύμη, το προζύμι, προέρχεται από το ζύμωμα της προηγούμενης ημέρας.
μαγιά μπύρας
yeast, barmlevure de bière
Ο μύκητας με λατινική ονομασία Saccharomyces cerevisiae ή Saccharomyces carisbergensis ο οποίος προκαλεί την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή της μπύρας.
μαγιά τεχνητή-μπέικιν πάουντερ
baking powderlevure chimique
Χημική ζύμη η οποία περιέχει διττανθρακικό νάτριο και μία όξινη ουσία. Χρησιμοποιείται για το φούσκωμα του ζυμαριού γλυκισμάτων.
μαγιάτικο
amber jacksériole
Τo ψάρι με λατινική ονομασία Seriola Dumerili. Έχει εύγευστη σάρκα.
μάγουλα
cheek meatmaigre de goue
Ανήκουν στα παραπροϊόντα κρέατος. Αποτελούνται από τους μασητήρες μυς και χρησιμοποιούνται κυρίως στην αλλαντοποιία αλλά και τη μαγειρική.
μαδέρα
madeiramadère
Ονομασία προελεύσεως κρασιού από την ομώνυμη νήσο της Πορτογαλίας. Παρασκευάζεται ως ξηρός οίνος.
μαίνουλα
cackarelmendole commune
Το ψάρι με λατινική ονομασία Maena maena. To μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά.
μαϊντανός
parsleypersil
To ποώδες φυτό με λατινική ονομασία Petroselinum crispum. Τα φύλλα, οι τρυφεροί βλαστοί και τα σπέρματα χρησιμοποιούνται σε πολλά εδέσματα ως αρωματικό.
μαϊντανός σγουρός
curled parsleypersil frisé
Ποικιλία μαϊντανού με σγουρά φύλλα που χρησιμοποιείται κυρίως ως γαρνιτούρα.