Όροι 1 - 10 από 580
μαγιά αρτοποιίας
leaven
levain
Επιλεγμένες φυλές του ζυμομύκητα με λατινική ονομασία Sacharomyces cereviciae, οι οποίες αναπαράγονται σε βιομηχανική κλίμακα και διατίθενται σε μορφή ξηρών κύβων. Προκαλούν τη ζύμωση των υδατανθράκων με παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο φουσκώνει τη ζύμη. Η παραδοσιακή ζύμη, το προζύμι, προέρχεται από το ζύμωμα της προηγούμενης ημέρας.
μαγιά μπύρας
yeast, barm
levure de bière
Ο μύκητας με λατινική ονομασία Saccharomyces cerevisiae ή Saccharomyces carisbergensis ο οποίος προκαλεί την αλκοολική ζύμωση στην παρασκευή της μπύρας.
μαγιά τεχνητή-μπέικιν πάουντερ
baking powder
levure chimique
Χημική ζύμη η οποία περιέχει διττανθρακικό νάτριο και μία όξινη ουσία. Χρησιμοποιείται για το φούσκωμα του ζυμαριού γλυκισμάτων.
μαγιάτικο
amber jack
sériole
Τo ψάρι με λατινική ονομασία Seriola Dumerili. Έχει εύγευστη σάρκα.
μάγουλα
cheek meat
maigre de goue
Ανήκουν στα παραπροϊόντα κρέατος. Αποτελούνται από τους μασητήρες μυς και χρησιμοποιούνται κυρίως στην αλλαντοποιία αλλά και τη μαγειρική.
μαδέρα
madeira
madère
Ονομασία προελεύσεως κρασιού από την ομώνυμη νήσο της Πορτογαλίας. Παρασκευάζεται ως ξηρός οίνος.
μαίνουλα
cackarel
mendole commune
Το ψάρι με λατινική ονομασία Maena maena. To μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά.
μαϊντανός
parsley
persil
To ποώδες φυτό με λατινική ονομασία Petroselinum crispum. Τα φύλλα, οι τρυφεροί βλαστοί και τα σπέρματα χρησιμοποιούνται σε πολλά εδέσματα ως αρωματικό.
μαϊντανός σγουρός
curled parsley
persil frisé
Ποικιλία μαϊντανού με σγουρά φύλλα που χρησιμοποιείται κυρίως ως γαρνιτούρα.
μακαντάμια
macadamia nut
noix du Queensland, noix macadamia
βλ. φουντούκι Αυστραλίας.
Όροι 1 - 10 από 580