efemer**
en cocotte
en cocotte, shirr
Τεχνική ψησίματος ενός υλικού στο φούρνο αφού πρώτα σοταριστεί και πάρει χρώμα σε τηγάνι με βούτυρο.
entrecote
entrecote steak
Λεπτή φέτα από το βοδινό κόντρα φιλέτο. Γίνεται ψητή στη σχάρα ή σοτέ με βούτυρο.
escabèche
escabeche
Ισπανική σπεσιαλιτέ με ψάρι. Αφού πρώτα το ψάρι τηγανιστεί, φτιάχνεται σάλτσα με ξύδι στο ίδιο λάδι και μαρινάρεται μέσα σ' αυτήν για μία μέρα πριν σερβιριστεί.
escalope
escallope
Φέτα από το μοσχαρίσιο φιλέτο ή το καρέ. Επίσης με τον ίδιο όρο χαρακτηρίζονται οι λεπτές φέτες κάποιου υλικού.
espagnole sauce
sauce espagnole
Βασική σάλτσα της επαγγελματικής κουζίνας φτιαγμένη με σκούρο ρου και σκούρο φον. Αρωματίζεται με φρέσκια ντομάτα, μανιτάρια και μιρεπουά.