Όροι 1 - 10 από 36
ζάμπολαν
jambolan
jamelongue
Ο καρπός του τροπικού φρούτου με λατινική ονομασία Eugenia cuminii. Έχει πυκνό φύλλωμα και καλλιεργείται μόνο για τη διακοσμητική του αξία. Το ξύλο είναι πολύ σκληρό και είναι ανθεκτικό στο νερό, γι' αυτό και χρήσιμοποιείται σε σιδηροδρομικές γραμμές. Ο καρπός του έχει ένα συνδιασμό γλυκιάς, ελαφρώς ξινής και στυφής γεύσης ενώ το χρώμα του είναι το μωβ όταν ωριμάσει.
Ζαμπόνε-Zampone
ζαμπονέλλο αλίπαστο
fore-leg ham
jambonneau salé
Παρασκευάζεται όπως το θερμικά επεξεργασμένο ζαμπόν. Γίνεται από το κομμάτι του χοιρινού κρέατος που ονομάζεται κότσι.
ζαργάνα
garfish
orphie commune
Το ψάρι με λατινική ονομασία Belone-belone. Το μήκος του φθάνει έως τα 80 εκατοστά και η σάρκα του είναι εύγευστη.
ζαργάνα μικρόσωμη
billfish
balaou de l'Atlantique
Το ψάρι με λατινική ονομασία Scomperesox saurus. Το μήκος του φθάνει τα 40 εκατοστά και η σάρκα του εκτιμάται ιδιαίτερα.
ζαρκαδάκι
young roe-deer
chevrillard
Το ζαρκάδι νεαρής ηλικίας.
ζαρκάδι
roe-deer
chevreuil
Το θήραμα με λατινική ονομασία Capreolus capreolus. Στην Ελλάδα απαγορεύεται το κυνήγι του, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαικές χώρες.
ζάχαρη
sugar
sucre
Η επιστημονική της ονομασία είναι σακχαρόζη. Είναι οργανική κρυσταλλική, γλυκαντική ουσία που ανήκει στους δισακχαρίτες, παράγεται από την επεξεργασία διαφόρων φυτών όπως είναι τα τέυλα-παντζάρια, το ζαχαροκάλαμο κ.ά.
ζάχαρη άχνη
icing, powdered sugar
sucre à glacer
Θρυμματισμένη λευκή ζάχαρη, στην οποία επιτρέπεται η προσθήκη αμύλου σε ποσοστό μέχρι 2%, για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβώλων.
ζάχαρη διαιτητική
dietary sugar
sucre diététique
Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζονται οι φυσικές γλυκαντικές ύλες Σορβίτης, Γλυκερίνη κ.ά. και οι συνθετικές γλυκαντικές ύλες, όπως η Σακχαρίνη, η Ασπαρτάμη κ.ά.
Όροι 1 - 10 από 36