Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 36

ζάμπολαν

ζάμπολαν
jambolan    jamelongue

Ο καρπός του τροπικού φρούτου με λατινική ονομασία Eugenia cuminii. Έχει πυκνό φύλλωμα και καλλιεργείται μόνο για τη διακοσμητική του αξία. Το ξύλο είναι πολύ σκληρό και είναι ανθεκτικό στο νερό, γι' αυτό και χρήσιμοποιείται σε σιδηροδρομικές γραμμές. Ο καρπός του έχει ένα συνδιασμό γλυκιάς, ελαφρώς ξινής και στυφής γεύσης ενώ το χρώμα του είναι το μωβ όταν ωριμάσει.

Ζαμπόνε-Zampone

Ζαμπόνε-Zampone
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας. Σερβίρεται ως ορεκτικό ή ως κυρίως συστατικό σε ένα γεύμα, απαιτείται να ζεσταθεί πριν το φαγητό.

ζαμπονέλλο αλίπαστο

ζαμπονέλλο αλίπαστο
fore-leg ham    jambonneau salé

Παρασκευάζεται όπως το θερμικά επεξεργασμένο ζαμπόν. Γίνεται από το κομμάτι του χοιρινού κρέατος που ονομάζεται κότσι.

ζαργάνα

ζαργάνα
garfish    orphie commune

Το ψάρι με λατινική ονομασία Belone-belone. Το μήκος του φθάνει έως τα 80 εκατοστά και η σάρκα του είναι εύγευστη.

ζαργάνα μικρόσωμη

ζαργάνα μικρόσωμη
billfish    balaou de l'Atlantique

Το ψάρι με λατινική ονομασία Scomperesox saurus. Το μήκος του φθάνει τα 40 εκατοστά και η σάρκα του εκτιμάται ιδιαίτερα.

ζαρκαδάκι

ζαρκαδάκι
young roe-deer    chevrillard

Το ζαρκάδι νεαρής ηλικίας.

ζαρκάδι

ζαρκάδι
roe-deer    chevreuil

Το θήραμα με λατινική ονομασία Capreolus capreolus. Στην Ελλάδα απαγορεύεται το κυνήγι του, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαικές χώρες.

ζάχαρη

ζάχαρη
sugar    sucre

Η επιστημονική της ονομασία είναι σακχαρόζη. Είναι οργανική κρυσταλλική, γλυκαντική ουσία που ανήκει στους δισακχαρίτες, παράγεται από την επεξεργασία διαφόρων φυτών όπως είναι τα τέυλα-παντζάρια, το ζαχαροκάλαμο κ.ά.

ζάχαρη άχνη

ζάχαρη άχνη
icing, powdered sugar    sucre à glacer

Θρυμματισμένη λευκή ζάχαρη, στην οποία επιτρέπεται η προσθήκη αμύλου σε ποσοστό μέχρι 2%, για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβώλων.

ζάχαρη διαιτητική

ζάχαρη διαιτητική
dietary sugar    sucre diététique

Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζονται οι φυσικές γλυκαντικές ύλες Σορβίτης, Γλυκερίνη κ.ά. και οι συνθετικές γλυκαντικές ύλες, όπως η Σακχαρίνη, η Ασπαρτάμη κ.ά.
Όροι 1 - 10 από 36
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε