Όροι 1 - 10 από 70
ραβέντι
rhubarb
rhubarbe
Το φυτό με λατινική ονομασία Rheum rhaponticum. Με τους μίσχους του παρασκευάζεται κομφιτούρα και κομπόστα.
ραβέντι Κίνας
turkey rhubarb
rhubarbe de Chine
Το φυτό με λατινική ονομασία Rheum palmatum. Τα ριζώματά του έχουν φαρμακευτικές και αρωματικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα για την παρασκευή αποσταγμάτων. Με τους ποδίσκους των φύλλων του παρασκευάζονται ζελέδες και μαρμελάδες.
Ραβετζόλο - Raveggiolo
ραβιόλι+
Ραγκουζάνο - Ragusano
ραδίκι
chicory
chicorée sauvage
Το φυτό με λατινική ονομασία Cichorium intybus. Τρώγεται βραστό ή μαγειρευτό.
ραδίκι λευκόφυλλο
french endive
endive, chicorée de Bruxelles
Το φυτό με λατινική ονομασία Cichorium intybus var. foliosum. Θεωρείται από τα πιο εκλεκτά λαχανικά. Τρώγεται ωμό ως σαλάτα και μαγειρευτό.
ρακί
arak
arack
Απόσταγμα των ανατολικών χωρών της Μεσογείου, των Ινδιών και αρκετών χωρών της Αφρικής. Γίνεται με απόσταξη ζυμωθέντων φρούτων ή δημητριακών καρπών που παράγει η κάθε χώρα.
ραπάνι
radish
radis
Η γογγυλώδης ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Raphanus sativus. Τρώγεται ωμό.
Ρασκέρα - Raschera
Όροι 1 - 10 από 70