wakame
Είναι φύκι με σκούρο πράσινο χρώμα, ελαφριά γεύση «ωκεανού» και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φύκια στην Ιαπωνία. Διατίθεται φρέσκο και σε αποξηραμένη μορφή και χρησιμοποιείται συνήθως σε σούπες και σαλάτες. Το αποξηραμένο φύκι διαστέλλεται κατά πολύ, όταν μουλιάσει για λίγα λεπτά στο νερό. Το wakame δεν έχει καθόλου θερμίδες, είναι ιδανικό για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους και λέγεται ότι είναι καλό για την αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρυνσης. Μαγειρεύεται σε σούπες, ψάρια και σαλάτες. Παραδοσιακά, προστίθεται στη σούπα miso. Το φύκι Wakame είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο, περιέχει επίσης σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνη C.