dacquoise
dacquoise
Ζύμη ζαχαροπλαστικής με ασπράδι αυγού, χτυπημένο σε μαρέγκα, αμύγδαλο σε σκόνη, ζάχαρη και αλεύρι. Ψήνεται στο φούρνο και χρησιμοποιείται ως βάση σε τούρτες και άλλα γλυκίσματα.
daikon
radis géant blanc
Λέγεται επίσης White radish ή Japanese radish, έχει απαλό άρωμα και είναι ένα πολύ μεγάλο λευκό ρεπάνι. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες daikon, από τις οποίες η πιο συνηθισμένη έχει το σχήμα ενός μεγάλου καρότου, περίπου 20-35 cm μήκος και 5-10 cm διάμετρο. Το άρωμα και η γεύση του είναι ήπια σχετικά με μικρότερα ρεπάνια.
danablu, danish blue
danablu
Ημίσκληρο τυρί Δανίας με πικάντικη και λιπαρή γεύση. Είναι παρόμοιο με το ροκφόρ και παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα.
deglacer
deglaze
Το «σβήσιμο» ενός φαγητού με κρασί, νερό ή ζωμό. Με αυτόν τον τρόπο λιώνουν τα καμένα λίπη από το σκεύος και το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο.
devil sauce
sauce satan
Καυτερή σάλτσα με πιπεριές τσίλι, φρέσκα κρεμμυδάκια, σάλτσα worcestershire, πιπέρι καγιέν και άλλα συστατικά.
dijon mustard*
moutarde de Dijon
Η μουστάρδα Ντιζόν είναι η εκλεπτυσμένη εκδοχή της απλής μουστάρδας η οποία έχει τις ρίζες της στην πόλη Ντιζόν της Γαλλίας. Παρασκευάζεται μόνο από καφέ ή μαύρο σινάπι και ξινό χυμό άγουρων φρούτων, κρασί ή ξύδι. Δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές ή άλλα πρόσθετα και αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει.
dijonais *
dijonais
Ο όρος χαρακτηρίζει κάθε παρασκεύασμα που περιέχει μουστάρδα Ντιζόν.
dip
dip, sauce
Κρύα ή ζεστή ελαφριά σάλτσα που συνοδεύει ωμά λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια. Συνήθως ως βάση ενός ντιπ χρησιμοποιείται η μαγιονέζα και το κέτσαπ.
drambuie
drambuie
Είναι λικέρ με γλυκιά γεύση και χρυσό χρώμα. Παρασκευάζεται από μαλτ ουίσκι, μέλι, βότανα και μπαχαρικά στη Σκοτία και σερβίρεται σκέτο, με πάγο ή αναμειγμένο με άλλα ποτά.