vacherin
vacherin
Επιδόρπιο με τραγανή, γλυκιά μαρέγκα ως βάση για το σερβίρισμα φρούτων ή παγωτού.
velouté
veloute
Άσπρη λιπαρή σάλτσα που χρησιμοποιείται ως βάση για την παρασκευή άλλων ειδών σάλτσας. Επίσης με το χαρακτηρισμό βελουτέ προσδιορίζονται οι «δεμένες» σούπες, είτε με κρόκο αυγού είτε με κρέμα γάλακτος και βάση τον πουρέ κάποιου υλικού.
vezouvios
vezouvios
Πικάντικη πίτσα με ντομάτα, τυρί μοτσαρέλα, τηγανητή μελιτζάνα, καυτερή κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι.
vinaigrette
vinaigrette
Το λαδόξιδο που χρησιμεύει ως ντρέσινγκ σε σαλάτες. Περιέχει συνήθως λάδι, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Υπάρχουν και άλλες εκδοχές της βινεγκρέτ.
vol-au-vent
vol-au-vent
Μικρές πίτες από ζύμη σφολιάτας, με διάφορες πικάντικες γεμίσεις. Τα μικρά βολοβάν ονομάζονται μπουσέ και σερβίρονται ως ορεκτικό.