Γλωσσάρι

Όροι 1 - 10 από 36

paesana

paesana

Πίτσα με ντομάτα, ελιές, μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι και τυρί μοτσαρέλα.

palmier

palmier   
Είδος μπισκότου φτιαγμένου με φύλλο σφολιάτας σε σχήμα φοινικόφυλλου. Πασπαλίζεται με ζάχαρη και ψήνεται ώσπου να καραμελώσει η ζάχαρη. Συνοδεύει καφέ ή τσάι.

panade

panade   
Το μουσκεμένο ψωμί, με νερό ή γάλα, που χρησιμοποιούμε στους κεφτέδες, στα μπιφτέκια ή στις διάφορες γεμίσεις.

pancake

pancake

Είδος κρέπας που φτιάχνεται με χυλό από αλεύρι, αυγά και γάλα. Είναι πιο παχιά από τη συνηθισμένη κρέπα και σερβίρεται με σιρόπι μαπλ και φρέσκο βούτυρο. Αποτελεί βασικό πιάτο του αμερικανικού πρωινού.

paner à l' anglaise

paner à l' anglaise   
Τεχνικός όρος που σημαίνει το αλεύρωμα ενός υλικού, το βούτηγμα σε χτυπημένο αυγό και το κύλισμά του σε γαλέτα. Κατόπιν ακολουθεί ένα ελαφρό σοτάρισμα. Συνήθως η τεχνική αυτή ακολουθείται στις αρνίσιες κοτολέτες και στο σνίτσελ.

panettone

panetone

Είδος κέικ ιταλικής προέλευσης, που περιέχει σταφίδες, φρούτα και φιστίκια.

papaya

papaye

Τροπικό φρούτο που μοιάζει με το πεπόνι στην όψη αλλά και στη γεύση. Τρώγεται ωμό με κουτάλι, ραντισμένο με χυμό λάιμ ή ρούμι. Χρησιμοποιείται σε φρουτοσαλάτες, γίνεται μαρμελάδα και αποτελεί βασικό συστατικό στην παρασκευή τσάτνι.

parmesan cheese

parmesan

Σκληρό τυρί με έντονη γεύση, φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα, που χρησιμοποιείται συνήθως φρεσκοτριμμένο σε μακαρονάδες.

pastis

pastis   
Το παστίς μοιάζει με το ούζο και είναι το πιο γνωστό λικέρ της Γαλλίας. Το απαγορευμένο ποτό αψέντι είναι πρόγονός του. Για την παραγωγή του πραγματοποιείται απόσταξη σκόνης γλυκόριζας, εκχυλίσματος αστεροειδούς γλυκάνισου και άλλων βοτάνων, μαζί με νερό, αλκοόλ και ζάχαρη. Μετά την ανάμειξή τους, το προϊόν φιλτράρεται, αραιώνεται και εμφιαλώνεται. Το παστίς, με αλκοολική περιεκτικότητα 40% - 45% πίνεται σε λεπτά ποτηράκια με αρκετό κρύο νερό, σχεδόν σε πενταπλάσια ποσότητα, και προαιρετικά με παγάκια. Το νερό βοηθάει το ποτό να ξεδιπλώσει τα αρώματά του. Λόγω της περιεκτικότητας του παστίς σε γλυκόριζα, το γαλάκτωμα που σχηματίζεται με την προσθήκη του νερού δεν είναι λευκό, αλλά έχει ένα κιτρινοκαφέ χρώμα.

pâté

paté   
Ψιλοκομμένο κρέας, τυλιγμένο σε ζύμη και ψημένο στο φούρνο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Όροι 1 - 10 από 36
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε