Όροι 41 - 50 από 95
Φιούμ ορμπί
Fium’Orbu
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Κορσική, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 8-12 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 8,5 εκατοστά μήκος, 8 εκατοστά πλάτος, 3 εκατοστά ύψος, 450 γρ. βάρος και είναι ορθογώνιο.
Σερβίρεται με φρουτώδες κόκκινο κρασί και μαρμελάδα σύκου.
φιστίκι Αιγίνης
pistachio-nut
pistache
Ο ξηρός καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Pιstacia vera. Στη χώρα μας υπάρχουν δύο ποικιλίες, αυτή με κέλυφος κυρτό από τη μία πλευρά και η "Αιγινήτικη". Η δεύτερη αποτελείται από μακρόστενους ή σφαιρικούς καρπούς. Τρώγεται καβουρδισμένος με αλάτι και χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων γλυκισμάτων.
φιστίκι αράπικο
peanut
cacahuète, arachide
Οι καρποί του φυτού με λατινική ονομασία Arachis hypogaea. Τρώγεται ως ξηρός καρπός αλατισμένος και καβουρδισμένος. Χρησιμοποιείται επίσης νωπός για την παρασκευή γλυκισμάτων.
φλαβοξανθίνη-Ε161a
flavoxanthein
flavoxanthine
Φυσική χρωστική ύλη κίτρινου χρώματος της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων.
Φλέρ ντου μάκι
Fleur du Maquis
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση την Κορσική, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3 μήνες και το μέγεθός του είναι 12 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 750 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται μόνο του με κόκκινο κρασί στο τέλος του γεύματος.
φλυαρόπαπια
gadwall
canard chipeau
Η αποδημητική πάπια με λατινική ονομασία Anas strepera. Συναντάται σπανίως, αναζητείται όμως σαν θήραμα λόγω της εύγευστης σάρκας της.
φοινικέλαιο
palm oil
huile de palme
Εξάγεται από τους πυρήνες των καρπών του ελαιοφοίνικα με λατινική ονομασία (Εlaeis guineensis).
φοινικέλαιο-έλαιο μπαμπασσού
babassu oil
huile de babassu
Εξάγεται από τους καρπούς του φοινικόδενδρου που βρίσκεται κυρίως στη Βραζιλία με λατινική ονομασία Obignya martiana ή Ο. oleiferae. Έχει παρόμοιες ιδιότητες με το λάδι καρύδας και χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών, σαπουνιών, ποτών, στη μαγειρική κ.ά..
φοινικοκαρδιές
palm hearts
coeurs de palmier
Οι τρυφεροί βλαστοί του δέντρου με λατινική ονομασία Eutherpe edulis. Τρώγονται ως σαλάτα και διατίθενται εγκυτιωμένοι σε φυσικό χυμό.
φολάδα
piddock
pholade
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Pholas dactylus. Το μήκος του φτάνει τα 12 εκατοστά, έχει εύγευστη σάρκα και τρώγεται ωμό ή μαγειρευτό.
Όροι 41 - 50 από 95