Όροι 1 - 10 από 20
a la carte
α λα κάρτ
a la carte
Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζεται το μενού του οποίου τα προσφερόμενα φαγητά είναι γραμμένα σε κατάλογο και καθένα έχει τη δική του τιμή, δηλαδή ο πελάτης έχει την ευχέρεια της επιλογής. Ο αντίθετος όρος είναι table d' hote (ταμπλ ντ' οτ).
achar
achar
Ορεκτικό με ψιλοκομμένα λαχανικά σε ξύδι και μουστάρδα. Πωλείται στο εμπόριο.
aiguillette
strip of breast
Μακρόστενες λωρίδες από φιλέτο κρέατος.
aioli sauce
aioli sauce
Σάλτσα με κρόκο αυγού, λάδι και λιωμένο σκόρδο. Φτιάχνεται όπως η μαγιονέζα και συνοδεύει συνήθως βραστό ψάρι.
al dente
al dente
Ιταλικός όρος για ζυμαρικά και λαχανικά βρασμένα έτσι ώστε να παραμένουν σκληρά.
alaska
alasque
Όρος ζαχαροπλαστικής που δηλώνει ένα είδος επιδορπίου με κέικ καλυμμένο με παγωτό και κατόπιν με μαρέγκα που την τελευταία στιγμή, προτού σερβιριστεί, «παίρνει χρώμα» σε δυνατό φούρνο χωρίς να λιώσει το παγωτό.
alcoholic strength
volume d' alcool
Ένδειξη του αλκοολομέτρου (Gay-Lussac), η οποία εκφράζει την κατ' όγκο περιεκτικότητα ενός ποτού σε αιθυλική αλκοόλη.
alfalfa
luzerne
Λεπτά και γευστικά βλαστάρια που τρώγονται ωμά και χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, σάντουιτς, ορεκτικά και ομελέτες.
allemande
german sauce
Βασική σάλτσα της επαγγελματικής κουζίνας που φτιάχνεται με σάλτσα βελουτέ αφού «δεθεί» με κρόκους αυγών.
anchoϊande
anchoϊande
Κρύα σάλτσα-ντιπ, φτιαγμένη με πουρέ από φιλέτο αντζούγιας, λάδι και λιωμένο σκόρδο.
Όροι 1 - 10 από 20