ωρίμανση αλλαντικών
sausage maturation
maturation de saucissons secs
Το σύνολο των μεταβολών της κρεατόμαζας των αλλαντικών που καθιστούν τα προϊόντα αυτά κατάλληλα κατανάλωση. Μετά την ωρίμανση τα αλλαντικά γίνονται εύγευστα, ευμάσητα και συντηρήσιμα για ικανό χρόνο.
ωρίμανση κρέατος
meat ag(e)ing
maturation de la viande
Η βαθμιαία μετατροπή του κρέατος από σκληρό, ανθεκτικό και στεγνό σε τρυφερό, μαλακό και χυμώδες.
ωρίμανση τυριών
cheese ripening
affinage
Τελευταίο στάδιο της διαδικασίας παραγωγής. Γίνεται σε κλιματιζόμενους χώρους και διαρκεί από λίγες εβδομάδες μέχρι αρκετούς μήνες, ανάλογα με το είδος του τυριού.
ωτίδες
otididae
otididés
Οικογένεια μεγαλόσωμων πτηνών με μακρυά πόδια όπως ο αγριόγαλος και η χαμωτίδα.