Κεφτέδες αραβικής προέλευσης, φτιαγμένοι με πουρέ ρεβυθιού. Σερβίρονται ως ορεκτικό και συνοδεύονται με σάλτσα φτιαγμένη με ταχίνι ή γιαούρτι.
farce
filling
Ο γαλλικός όρος για την ελληνική «γέμιση».
farfale
farfale
Ιταλικό ζυμαρικό σε σχήμα μικρού φιόγκου.
farmhouse Cheddar
cheddar farmhouse
Το τσένταρ της αγροικίας παράγεται κατά παράδοση σε μικρές ποσότητες και ωριμάζει για 14 μήνες τουλάχιστον.
fenalar
fenalar
Kαπνιστό αρνίσιο κρέας, αλατισμένο και αποξηραμένο στον αέρα, νορβηγικής προέλευσης.
fettuccine
fettuccine
Ζυμαρικό που μοιάζει με τις χυλοπίτες και είναι φτιαγμένο με αυγά.
feuilletage
puff pastry
Βασική ζύμη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική με πολλές εφαρμογές. Η διαδικασία παρασκευής της είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, γι' αυτό είναι προτιμότερο να την προμηθευόμαστε έτοιμη. Έτσι λέγεται στα γαλλικά η σφολιάτα.
finnan haddock
haddock de findon, finnan haddie
Ο βακαλάος αυτός μετά την αφαίρεση της κεφαλής και των σπλάχνων αλατίζεται σε άλμη και καπνίζεται σε χαμηλή θερμοκρασία.
fish balls
boulette de poisson
Κροκέτες φτιαγμένες από βρασμένο ψαχνό παστού βακαλάου και πουρέ πατάτας. Πανάρονται με γαλέτα και τηγανίζονται με βούτυρο. Σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας.
flageolet beans
flageolets
Ξερά φασόλια με ελαφρύ πράσινο χρώμα και λεπτή γεύση. Είναι πολύ δημοφιλή στη γαλλική κουζίνα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και σε κονσέρβα.