Ερυθρός ξηρός κρασί Ο.Π.Α.Π. Παράγεται από την πιο εκλεκτή ερυθρή ποικιλία σταφυλιών του βορειοελλαδίτικου χώρου, το "Ξινόμαυρο". Είναι κρασί βαθύχρωμο και πλούσιο σε σώμα. Άν παλιώσει αποκτά μαλακότητα και αναπτύσσει τα άρωμάτα του.
ναρδοστάχυς
spikenard indiannard
Η αρωματική ρίζα των Ιμαλαϊων του φυτού με λατινική ονομασία Nardostachys jatamansi. Χρησιμοποιείται ως άρτυμα.
ναστρόνι+
Είδος ζυμαρικού.
νεγκόσκα
negosca vinenegosca (cépage)
Κόκκινη ποικιλία αμπέλου.
νέκταρ
nectarnectar
Το πλούσιο κυρίως σε ζάχαρα υγρό, που εκκρίνεται απο τα άνθη.
νέκταρ φρούτων
nectarnectar de fruit
Το προϊόν που συλλέγεται μετά το στύψιμο των φρούτων, στο οποίο έχει προστεθεί νερό και ζάχαρη. Η περιεκτικότητά του σε χυμό ή και πολτό φρούτων πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%.
νεκταρίνι-μηλοροδάκινο
nectarinenectarine
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Prunus persica var. nectarina.
νεκταρογόνα φυτά
nectar plantplante mellifère
Είναι φυτά των οποίων τα άνθη είναι πλούσια σε νέκταρ.
νεμέα ερυθρός οίνος
nemea red winevin rouge de Nemea
Κόκκινο κρασί Ο.Π.Α.Π. Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας "Αγιωργίτικο", μιας από τις εκλεκτότερες ερυθρές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών. Καλλιεργείται μόνο στον αμπελώνα της Νεμέας και οφείλει την προσωνυμία του "το αίμα του Ηρακλή" στο βαθύ ερυθρό χρώμα του. Παλιώνοντας σε δρύινα βαρέλια αποκτά ένα χαρακτηριστικά ευωδιαστό άρωμα και ευχάριστη επίγευση.