Ρολό από κρέας πουλερικού, ξεκοκαλισμένο και τυλιγμένο στην ίδια του την πέτσα. Το ρολό τυλίγεται σφιχτά σε πετσέτα για να βράσει. Όταν κρυώσει «γυαλίζεται» με ζελέ και γαρνίρεται ανάλογα.
galette
galette
Μικρά μπισκότα βουτύρου, συνήθως στρογγυλού σχήματος, αρωματισμένα με διάφορα υλικά ή επικαλυμμένα με σοκολάτα. Με τον ίδιο όρο υπάρχει και ζύμη παρόμοια με αυτή της σφολιάτας.
garam masala
garam masala
Μείγμα με καρυκεύματα και αρωματικά χόρτα που χρησιμοποιείται σε ινδικές συνταγές.
gastrotechny
gastrotechnie
Όρος που καλύπτει την τεχνική πλευρά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, τα φαινόμενα δηλαδή, χημικά ή φυσικά που εξηγούν την μετατροπή και τις νέες ιδότητες των πρώτων υλών.
gateau Saint Honoré
st. Honoré cake
Παραδοσιακό γαλλικό γλυκό με βάση ζύμη σφολιάτας, ζύμη για σου, κρέμα σιμττούστ και γαρνιτούρα με μικρά σουδάκια.
gayettes
gayettes
Ορεκτικό φτιαγμένο με ψιλοκομμένο χοιρινό συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια. Ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται κρύο.
gazpacho
gazpacho
Κρύα σούπα με λαχανικά και πουρέ ντομάτας. Αρωματίζεται με ξύδι και ελαιόλαδο. Συνοδεύεται με κρουτόν.
gelato
ice creamcrème glacié
Η ιταλική λέξη για το παγωτό.
génoise
génoise
Ζύμη ζαχαροπλαστικής που χρησιμεύει ως βάση για τάρτες ζιλιέν.
ginger
gingembre
Γνωστό στην Ελλάδα σαν πιπερόριζα. Το τζίντζερ έχει πολλές εφαρμογές στη μαγειρική, ιδιαίτερα στην ασιατική κουζίνα, αλλά και στη ζαχαροπλαστική όπου χρησιμοποιείται σε σκόνη για την παρασκευή μαρμελάδας, κομπόστας, κέικ και μπισκότων.