Γλωσσάρι

Όροι 21 - 30 από 95

φασόλια μισοωριμασμένα

φασόλια μισοωριμασμένα
flageolet beans    haricots flageolets

Τα όσπρια της φασολιάς με λατινική ονομασία Phaseolus vulgaris, τα οποία δεν έχουν τελείως ωριμάσει. Διατίθενται κυρίως εγκυτιωμένα.

φασόλια της Λίμα

φασόλια της Λίμα
lima beans    haricots de Lima

Τα ξηρά όσπρια του φυτού με λατινική ονομασία Phaseolus lunatus var. macrocarpus.

φάσσα

φάσσα
wood pigeon    pigeon ramier, palombe

To αποδημητικό περιστέρι με λατινική ονομασία columba palumbus. Έχει εύγευστο αλλά αρκετά σκληρό κρέας, το οποίο απαιτεί σίτεμα.

φασσοπερίστερο

φασσοπερίστερο
stock dove    pigeon colombin

To περιστέρι με λατινική ονομασία Columba oenas. Έχει κρέας παρόμοιο με τη φάσσα.

φειγιόα

φειγιόα
pineapple guave, feijoa    feijoa

Το τροπικό φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Feijoa sellowiana.

φερούλα

φερούλα
asafoetida    ase fétide, férule

Η ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Ferula assafoetida. Είναι πλούσια σε σκορδέλαιο και χρησιμοποιείται ως άρτυμα.

φέτα

φέτα
feta cheese    feta

Διεθνώς γνωστό Ελληνικό τυρί. Παραδοσιακά παράγεται από γάλα αιγοπροβάτων. Τα τεμάχια φέτας τοποθετούνται σε ξύλινα βαρέλια και σε μικρότερη έκταση σε δοχεία. Η παραδοσιακή φέτα τοποθετείται σε ξύλινα βαρέλια με γάρο πυκνότητας 8%. Η υγρασία της δεν πρέπει να υπερβαίνει το 58%. Η περιεκτικότητα σε λίπος κυμαίνεται ανάλογα με την ποιότητα.

φέτα Α' ή "πρώτης ποιότητας"

"choice quality" feta cheese    feta de "qualité supérieure"

Χαρακτηρίζεται η φέτα που περιέχει μέγιστη υγρασία 56% και λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 43%.

φέτα ΑΑ' ή "εξαιρετικής ποιότητας"

"first quality" feta cheese    feta de "première qualité"

Πρέπει να περιέχει μέγιστη υγρασία 54% και λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 46%.

φέτα Β' ή "δεύτερης ποιότητας"

"second quality"feta cheese    feta de "seconde qualité"

Χαρακτηρίζεται η φέτα που περιέχει μέγιστη υγρασία 58% και λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 35%.
Όροι 21 - 30 από 95
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε