Όροι 21 - 30 από 95
φασόλια μισοωριμασμένα
flageolet beans
haricots flageolets
Τα όσπρια της φασολιάς με λατινική ονομασία Phaseolus vulgaris, τα οποία δεν έχουν τελείως ωριμάσει. Διατίθενται κυρίως εγκυτιωμένα.
φασόλια της Λίμα
lima beans
haricots de Lima
Τα ξηρά όσπρια του φυτού με λατινική ονομασία Phaseolus lunatus var. macrocarpus.
φάσσα
wood pigeon
pigeon ramier, palombe
To αποδημητικό περιστέρι με λατινική ονομασία columba palumbus. Έχει εύγευστο αλλά αρκετά σκληρό κρέας, το οποίο απαιτεί σίτεμα.
φασσοπερίστερο
stock dove
pigeon colombin
To περιστέρι με λατινική ονομασία Columba oenas. Έχει κρέας παρόμοιο με τη φάσσα.
φειγιόα
pineapple guave, feijoa
feijoa
Το τροπικό φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Feijoa sellowiana.
φερούλα
asafoetida
ase fétide, férule
Η ρίζα του φυτού με λατινική ονομασία Ferula assafoetida. Είναι πλούσια σε σκορδέλαιο και χρησιμοποιείται ως άρτυμα.
φέτα
feta cheese
feta
Διεθνώς γνωστό Ελληνικό τυρί. Παραδοσιακά παράγεται από γάλα αιγοπροβάτων. Τα τεμάχια φέτας τοποθετούνται σε ξύλινα βαρέλια και σε μικρότερη έκταση σε δοχεία. Η παραδοσιακή φέτα τοποθετείται σε ξύλινα βαρέλια με γάρο πυκνότητας 8%. Η υγρασία της δεν πρέπει να υπερβαίνει το 58%. Η περιεκτικότητα σε λίπος κυμαίνεται ανάλογα με την ποιότητα.
φέτα Α' ή "πρώτης ποιότητας"
"choice quality" feta cheese
feta de "qualité supérieure"
Χαρακτηρίζεται η φέτα που περιέχει μέγιστη υγρασία 56% και λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 43%.
φέτα ΑΑ' ή "εξαιρετικής ποιότητας"
"first quality" feta cheese
feta de "première qualité"
Πρέπει να περιέχει μέγιστη υγρασία 54% και λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 46%.
φέτα Β' ή "δεύτερης ποιότητας"
"second quality"feta cheese
feta de "seconde qualité"
Χαρακτηρίζεται η φέτα που περιέχει μέγιστη υγρασία 58% και λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 35%.
Όροι 21 - 30 από 95