Ημίσκληρο τυρί των ΗΠΑ από αγελαδινό γάλα και γίνεται σε παραλληλεπίπεδες φόρμες διαστάσεων περίπου 25x12.5x7 εκατοστών. Το χρώμα του κυμαίνεται από κιτρινωπό μέχρι λευκό και η γεύση του είναι ήπια όταν το τυρί ειναι φρέσκο, ενω οταν ωριμάζει έχει αρκετά δυνατά αρώματα. Ειναι αρκετά μαλακό τυρί και λειώνει ευκολα.
Μπρίκ ντι φο γι
Brique du Forez
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 12-13 εκατοστά μήκος, 3,5-5,5 εκατοστά πλάτος, 2,5 εκατοστά ύψος, 1,5 κιλό βάρος και είναι ορθογώνιο.
Σερβίρεται με ελαφρύ φρουτώδες λευκό, ροζέ και κόκκινα κρασιά.
μπρικ-αυγά σολομού
brick, red caviarcaviar rouge
Αυγά σολομού διατηρημένα σε αλάτι.
μπρόκολο
sprouting broccolibrocoli
Τα άνθη του φυτού με λατινική ονομασία Brassica oleracea var. botrytis subvar. cymosa. Το χρώμα του είναι πρασινωπό και τρώγεται ως βραστή σαλάτα.
μπύρα
beerbière
Οινοπνευματώδες ποτό το οποίο παράγεται με αλκοολική ζύμωση βυνοποιημένου κριθαριού.
μπύρα αφροζύμης
ale, top fermented beerbière anglaise
Παρασκευάζεται κυρίως στην Αγγλία. Διαφοροποιείται από τη συνήθη μπύρα κατά το στάδιο της κυρίας ζύμωσης η οποία γίνεται με αφροζύμη. Η ζύμωση αυτή διαρκεί 4-5 ημέρες σε θερμοκρασία 15-20° C.
μπύρα βαρελίσια
beer on draught, draught-beerbière au tonneau
Η μπύρα που διατίθεται σε βαρέλια και πωλείται με το ποτήρι.
μπύρα βυθοζύμης
lager beerbière blonde
Η ευρωπαϊκή μπύρα που παρασκευάζεται και στη χώρα μας. Η κύρια ζύμωσή της γίνεται με ζύμη που αναπτύσσεται και συλλέγεται από τον πυθμένα των δεξαμενών. Η ζύμωση αυτή γίνεται στους 8° C και διαρκεί 8 με 10 μέρες.
μπύρα μαύρη
brown beerbière brune
Το βαθύ μαύρο χρώμα της οφείλεται στην υψηλή θερμοκρασία ξηράνσεως της βύνης.