Γλωσσάρι

Όροι 551 - 560 από 580

μπριζόλα χοιρινή

μπριζόλα χοιρινή
pork chop    côtelette de porc

Κομμάτι κρέατος από τη ράχη του ζώου με κόκκαλο.

μπρικ

μπρικ
brick cheese    brique

Ημίσκληρο τυρί των ΗΠΑ από αγελαδινό γάλα και γίνεται σε παραλληλεπίπεδες φόρμες διαστάσεων περίπου 25x12.5x7 εκατοστών. Το χρώμα του κυμαίνεται από κιτρινωπό μέχρι λευκό και η γεύση του είναι ήπια όταν το τυρί ειναι φρέσκο, ενω οταν ωριμάζει έχει αρκετά δυνατά αρώματα. Ειναι αρκετά μαλακό τυρί και λειώνει ευκολα.

Μπρίκ ντι φο γι

Μπρίκ ντι φο γι
Brique du Forez

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 12-13 εκατοστά μήκος, 3,5-5,5 εκατοστά πλάτος, 2,5 εκατοστά ύψος, 1,5 κιλό βάρος και είναι ορθογώνιο. Σερβίρεται με ελαφρύ φρουτώδες λευκό, ροζέ και κόκκινα κρασιά.

μπρικ-αυγά σολομού

μπρικ-αυγά σολομού
brick, red caviar    caviar rouge

Αυγά σολομού διατηρημένα σε αλάτι.

μπρόκολο

μπρόκολο
sprouting broccoli    brocoli

Τα άνθη του φυτού με λατινική ονομασία Brassica oleracea var. botrytis subvar. cymosa. Το χρώμα του είναι πρασινωπό και τρώγεται ως βραστή σαλάτα.

μπύρα

μπύρα
beer    bière

Οινοπνευματώδες ποτό το οποίο παράγεται με αλκοολική ζύμωση βυνοποιημένου κριθαριού.

μπύρα αφροζύμης

μπύρα αφροζύμης
ale, top fermented beer    bière anglaise

Παρασκευάζεται κυρίως στην Αγγλία. Διαφοροποιείται από τη συνήθη μπύρα κατά το στάδιο της κυρίας ζύμωσης η οποία γίνεται με αφροζύμη. Η ζύμωση αυτή διαρκεί 4-5 ημέρες σε θερμοκρασία 15-20° C.

μπύρα βαρελίσια

μπύρα βαρελίσια
beer on draught, draught-beer    bière au tonneau

Η μπύρα που διατίθεται σε βαρέλια και πωλείται με το ποτήρι.

μπύρα βυθοζύμης

μπύρα βυθοζύμης
lager beer    bière blonde

Η ευρωπαϊκή μπύρα που παρασκευάζεται και στη χώρα μας. Η κύρια ζύμωσή της γίνεται με ζύμη που αναπτύσσεται και συλλέγεται από τον πυθμένα των δεξαμενών. Η ζύμωση αυτή γίνεται στους 8° C και διαρκεί 8 με 10 μέρες.

μπύρα μαύρη

μπύρα μαύρη
brown beer    bière brune

Το βαθύ μαύρο χρώμα της οφείλεται στην υψηλή θερμοκρασία ξηράνσεως της βύνης.
Όροι 551 - 560 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε