Γαλλικό σκληρό τυρί με αναθερμαινόμενη τυρομάζα. Διατίθεται σε κεφάλια των 14-70 Kg. Λίπος επί ξηρού τουλάχιστον 48%.
μύα μακρύλαιμος
long clamvise-en-l'air
Το μαλάκιο των αμμωδών ακτών του Ατλαντικού με λατινική ονομασία Mya arenaria. Το μήκος του φτάνει τα 12 εκατοστά και τρώγεται ωμό.
μυαλά
brainscervelle
Ανήκουν στα παραπροϊόντα κρέατος και είναι πλούσια σε χοληστερόλη.
μύδι Ατλαντικού
musselmoule
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Mytilus edulis και το μήκος του φτάνει τα 6 εκατοστά. Έχει εύγευστη σάρκα και τρώγεται μαγειρευτό. Τα μύδια διατίθενται νωπά, κατεψυγμένα και σε κονσέρβες.
μύδι Ειρηνικού
pacific musselmoule du Pacifique
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Mytilus californianus. Έχει την ίδια σύνθεση με το μύδι του Ατλαντικού.
μύδι Προβηγκίας
provence musselmoule de Méditerranée
Το μύδι με λατινική ονομασία Mytilus galloproviricialis. Το μήκος του φτάνει τα 10 εκατοστά, έχει εύγευστη σάρκα και τρώγεται μαγειρευτό.
μυζήθρα
myzithra cheesemyzithra
Ελληνικό τυρί από τυρόγαλα αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο. Για τον εμπλουτισμό της σε λιπαρά προστίθεται συνήθως πρόβειο γάλα ή ανθόγαλα. Διατίθεται σε σχήμα σφαιρικό ή στρογγυλού κώνου.
μυζήθρα ξηρή
dry myzithra cheesemyzithra sèche
Μυζήθρα η οποία έχει αλατιστεί δύο φορές και έχει ξηρανθεί. Η περιεκτικότητά της σε υγρασία είναι μικρή.