Γλωσσάρι

Όροι 531 - 540 από 580

μπουρσέν

μπουρσέν
boursin cheese    boursin

Γαλλικό τυρί από αγελαδινό γάλα τύπου κρέμα.

μπούτι αρνίσιο

μπούτι αρνίσιο
lamb full leg    gigot entier

Τεμάχιο λιανικής πώλήσης αιγοπροβάτων. Είναι τα οστά της κνήμης, του μηρού και της λεκάνης.

μπούτι κοτόπουλο

μπούτι κοτόπουλο
thigh    cuisse

Τεμάχιο σφαγίου πουλερικού.

Μπούτον-κι λετ

Μπούτον-κι λετ
Bouton-de-Culotte

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες, το μέγεθός του είναι 5 εκατοστά διάμετρο, 3,5 εκατοστά ύψος, 60 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με εκλεκτής ποιότητας κρασί.

Μπούφαγ

Μπούφαγ
Beaufort

Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 5-18 μήνες, το μέγεθός του είναι 35-75 εκατοστά διάμετρο, 11-16 εκατοστά ύψος, 20-70 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με σαμπάνια.

Μπρά - Bra

Μπρά - Bra
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-2 μήνες ή 8-9 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 7-9 εκατοστά ύψος, 5-9 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο ή λευκό κρασί και με ζυμαρικά.

Μπράνζι - Branzi

Μπράνζι  - Branzi
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-7 μήνες, το μέγεθός του είναι 40-45 εκατοστά διάμετρο, 9 εκατοστά ύψος, 5-15 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με νιόκι φτιαγμένα από ολικής αλεσής αλεύρι.

μπράντυ

μπράντυ
brandy    brandy, eau-de-vie de vin

Απόσταγμα κρασιού.

μπρεζάολα

μπρεζάολα
bresaola    bresaola

Είδος ιταλικού αλλαντικού από παστωμένο βοδινό κρέας με σκούρο κόκκινο χρώμα και εκλεκτή γεύση. Κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και σερβίρεται σαν ορεκτικό.

Μπρεζάολα μαγκατέλο - Bresaola magatello

Μπρεζάολα μαγκατέλο - Bresaola magatello
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, ο όρος magatello παραπέμπει στην οπίσθια μερίδα των μυών του μηρού, παράγεται από βόειο κρέας, αλατισμένο με καρυκεύματα και το βάρος του είναι 1 κιλό.
Όροι 531 - 540 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε