Τεμάχιο λιανικής πώλήσης αιγοπροβάτων. Είναι τα οστά της κνήμης, του μηρού και της λεκάνης.
μπούτι κοτόπουλο
thighcuisse
Τεμάχιο σφαγίου πουλερικού.
Μπούτον-κι λετ
Bouton-de-Culotte
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες, το μέγεθός του είναι 5 εκατοστά διάμετρο, 3,5 εκατοστά ύψος, 60 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με εκλεκτής ποιότητας κρασί.
Μπούφαγ
Beaufort
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 5-18 μήνες, το μέγεθός του είναι 35-75 εκατοστά διάμετρο, 11-16 εκατοστά ύψος, 20-70 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με σαμπάνια.
Μπρά - Bra
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-2 μήνες ή 8-9 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 7-9 εκατοστά ύψος, 5-9 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με κόκκινο ή λευκό κρασί και με ζυμαρικά.
Μπράνζι - Branzi
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-7 μήνες, το μέγεθός του είναι 40-45 εκατοστά διάμετρο, 9 εκατοστά ύψος, 5-15 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με νιόκι φτιαγμένα από ολικής αλεσής αλεύρι.
μπράντυ
brandybrandy, eau-de-vie de vin
Απόσταγμα κρασιού.
μπρεζάολα
bresaolabresaola
Είδος ιταλικού αλλαντικού από παστωμένο βοδινό κρέας με σκούρο κόκκινο χρώμα και εκλεκτή γεύση. Κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και σερβίρεται σαν ορεκτικό.
Μπρεζάολα μαγκατέλο - Bresaola magatello
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, ο όρος magatello παραπέμπει στην οπίσθια μερίδα των μυών του μηρού, παράγεται από βόειο κρέας, αλατισμένο με καρυκεύματα και το βάρος του είναι 1 κιλό.