Όροι 531 - 540 από 580
μπουρσέν
boursin cheese
boursin
Γαλλικό τυρί από αγελαδινό γάλα τύπου κρέμα.
μπούτι αρνίσιο
lamb full leg
gigot entier
Τεμάχιο λιανικής πώλήσης αιγοπροβάτων. Είναι τα οστά της κνήμης, του μηρού και της λεκάνης.
μπούτι κοτόπουλο
thigh
cuisse
Τεμάχιο σφαγίου πουλερικού.
Μπούτον-κι λετ
Bouton-de-Culotte
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες, το μέγεθός του είναι 5 εκατοστά διάμετρο, 3,5 εκατοστά ύψος, 60 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με εκλεκτής ποιότητας κρασί.
Μπούφαγ
Beaufort
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 5-18 μήνες, το μέγεθός του είναι 35-75 εκατοστά διάμετρο, 11-16 εκατοστά ύψος, 20-70 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με σαμπάνια.
Μπρά - Bra
Μπράνζι - Branzi
μπράντυ
brandy
brandy, eau-de-vie de vin
Απόσταγμα κρασιού.
μπρεζάολα
bresaola
bresaola
Είδος ιταλικού αλλαντικού από παστωμένο βοδινό κρέας με σκούρο κόκκινο χρώμα και εκλεκτή γεύση. Κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και σερβίρεται σαν ορεκτικό.
Μπρεζάολα μαγκατέλο - Bresaola magatello
Όροι 531 - 540 από 580