Γλωσσάρι

Όροι 541 - 550 από 580

Μπρεζάολα πούντα ντάνκα-Bresaola punta d’anca

Μπρεζάολα πούντα ντάνκα-Bresaola punta d’anca
Αλλαντικό με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από βόειο κρέας, αλάτι, μυρωδικά, η ωρίμανσή του διαρκεί 4 μήνες και το βάρος του είναι 1 κιλό. Σερβίρεται με σκόρδο, ελαιόλαδο, κουκουνάρι και λίγο λεμόνι.

Μπρεζάολα σότοφέσα-Bresaola sotoffesa

Μπρεζάολα σότοφέσα-Bresaola sotoffesa
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από βόειο κρέας, αλατισμένο με καρυκεύματα και το βάρος του είναι 2 κιλά.

μπρι

μπρι
brie    brie

Φημισμένο γαλλικό τυρί, το οποίο υπόκειται σε ωρίμανση με επιφανειακή ανάπτυξη μυκήτων και του μύκητα Brevibacterium linens. Παράγεται σε καλούπια διαμέτρου 14-16 εκατοστά, 22-24 εκατοστά και 32-36 εκατοστά.

Μπρι ντε μελάν

Μπρι ντε μελάν
Brie de Melun

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες, το μέγεθός του είναι 24 εκατοστά διάμετρο, 3,5 εκατοστά ύψος, 1,5 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με όλα τα κόκκινα κρασιά Βουργουνδίας.

Μπρί ντε μο

Μπρί ντε μο
Brie de Meaux

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-8 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 25 εκατοστά διάμετρο, 8 εκατοστά ύψος, 3 κιλά και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί ή παλαιωμένη σαμπάνια.

Μπρι ντε νάνζις

Μπρι ντε νάνζις
Brie de Nangis

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-5 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 23 εκατοστά διάμετρο, 5 εκατοστά ύψος, 1 κιλό βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με (έντονο) κρασί Βουργουνδίας.

Μπρι ντε νάνζις

Μπρι ντε νάνζις
Brie de Nangis

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-5 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 23 εκατοστά διάμετρο, 5 εκατοστά ύψος, 1 κιλό βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με (έντονο) κρασί Βουργουνδίας.

μπριάνα

μπριάνα
barbel    barbeau commun

Το ψάρι των γλυκών νερών με λατινική ονομασία Barbus barbus. To μήκος του φτάνει μέχρι 50 εκατοστά.

μπριζόλα βοδινή

μπριζόλα βοδινή
rib steak    côte de boeuf

Κομμάτι κρέατος από τη ράχη του ζώου με κόκκαλο.

μπριζόλα μοσχαρίσια

μπριζόλα μοσχαρίσια
veal cutlet    côte de veau

Κομμάτι κρέατος από τη ράχη του ζώου με κόκκαλο.
Όροι 541 - 550 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε