chervil
cerfeuil
Το φυτό με λατινική ονομασία Anthriscus cerefolium. Τα φύλλα του έχουν ιδιαίτερη γεύση και έντονο άρωμα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους. Το χρησιμοποιούμε κυρίως σε πίτες, σαν μυρωδικό σε φρέσκιες σαλάτες και σάλτσες αλλά και μαζί με κρέας, ψάρι και όσπρια. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, είναι τόσο διαδεδομένο, που θεωρείται ως ένα από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά. Άλλες ονομασίες: Σκαντζίκι, κτενόχορτο της Αφροδίτης, μυριαλίδα.