Γλωσσάρι

Όροι 571 - 580 από 580

μυζήθρα φρέσκια

μυζήθρα φρέσκια
fresh myzithra cheese    myzithra fraîche

Φρέσκια μυζήθρα που διατίθεται στην κατανάλωση αμέσως χωρίς να αλατιστεί και να αφυδατωθεί. Διατηρείται στο ψυγείο για 15 ημέρες περίπου.

μύκητες

μύκητες
fungi    champignons

Φυτικοί μικροοργανισμοί στερούμενοι χλωροφύλλης.

μυλοκόπι

μυλοκόπι
corb    ombrine, ombre

Το ψάρι με λατινική ονομασία Sciaena cirrhosa. To μήκος του φτάνει τα 70 εκατοστά και έχει εξαιρετική σάρκα με εκλεκτή γεύση.

μυξινάρι

μυξινάρι
golden grey mullet    mulet doré

Το ψάρι με λατινική ονομασία Mugil auratus. To μήκος του φτάνει τα 40 εκατοστά και εκτιμάται περισσότερο από όλα τα άλλα είδη κεφάλων.

μύρτιλλο

μύρτιλλο
bilberry    myrtille

Το φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Vaccinium myrtillus. Ο καρπός έχει διάμετρο 1 εκατοστό και όταν ωριμάσει γίνεται μαύρο. Έχει ευχάριστη γεύση και χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδας, χυμών και αλκοολούχων ποτών.

μύρτιλο κόκκινο-αλπικό

μύρτιλο κόκκινο-αλπικό
red bilberry    airelle ponctuée, airelle des Alpes

Το φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Vaccinium vitisidaea. Έχει κόκκινο χρώμα και υπόξινη γεύση. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδας.

μύρτιλο μακρόκαρπο

μύρτιλο μακρόκαρπο
cranberry    canneberge

Το φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Vaccinium macrocarpon. Οι ρόγες του έχουν μέγεθος μικρού κερασιού και τρώγονται όπως και τα άλλα μύρτιλλα.

μύρτιλο μαύρο

μύρτιλο μαύρο
bog bilberry    airelle noire

Το φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Vaccinium uliginosum. Η ρόγα του έχει χρώμα μαύρο και χρησιμοποιείται όπως και τα άλλα μύρτιλλα.

μύρτο

μύρτο
myrtleberry    myrte

Ο καρπός του θάμνου με λατινική ονομασία Myrtus communis. Είναι υπόγλυκο, υπόστυφο και αρωματικό. Χρησιμοποιείται ως αρτυματικό και φαρμακευτικό φυτό.

μυρώνι

μυρώνι
chervil    cerfeuil

Το φυτό με λατινική ονομασία Anthriscus cerefolium. Τα φύλλα του έχουν ιδιαίτερη γεύση και έντονο άρωμα. Το συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους τόπους. Το χρησιμοποιούμε κυρίως σε πίτες, σαν μυρωδικό σε φρέσκιες σαλάτες και σάλτσες αλλά και μαζί με κρέας, ψάρι και όσπρια. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, είναι τόσο διαδεδομένο, που θεωρείται ως ένα από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά. Άλλες ονομασίες: Σκαντζίκι, κτενόχορτο της Αφροδίτης, μυριαλίδα.
Όροι 571 - 580 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε