Γλωσσάρι

Όροι 521 - 530 από 580

μποράγκο

μποράγκο
borage    bourrache

Το φυτό με λατινική ονομασία Borago officinalis. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, τα άνθη του για την παρασκευή δροσιστικού ποτού και στην φαρμακευτική.

Μπού λετ ντε κόμπγε

Μπού λετ ντε κόμπγε
Boulette de Cambrai

Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-5 μέρες, το μέγεθός του είναι 7,5 εκατοστά διάμετρο, 10 εκατοστά ύψος, 280 γρ. βάρος και είναι κωνικό. Σερβίρεται με ελαφρύ φρουτώδες κόκκινο κρασί.

Μπού λετ ντι αβέν

Μπού λετ ντι αβέν
Boulette d’ Avesnes

Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3 μήνες, το μέγεθός του είναι 7,5 εκατοστά διάμετρο, 10 εκατοστά ύψος, 200-300 γρ. βάρος και είναι κωνικό. Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί ή τζιν.

Μπούιγκετ ντι κολίν

Μπούιγκετ ντι κολίν
Bouyguette des Collines

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 20 εκατοστά μήκος, 4 εκατοστά ύψος, 60 γρ. βάρος και είναι οβάλ. Σερβίρεται με ξηρό λευκό ή ροζέ κρασί.

μπουκατίνι+

μπουκατίνι+
Είδος ζυμαρικού.

μπουκέ γαρνί

μπουκέ γαρνί
bouquet garni    bouquet garni

Δεματάκι από αρωματικά φυτά όπως θυμάρι, μαϊντανό, σέλινο, δάφνη κ.ά. Χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές κυρίως με κρέας.

Μπούντ ντι γκατίν

Μπούντ ντι γκατίν
Bonde de Gatine

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-10 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 4,5 εκατοστά διάμετρο, 7 εκατοστά ύψος, 400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με ξηρό φρουτώδες λευκό κρασί.

Μπουράτα - Burrata

Μπουράτα  - Burrata
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 24-28 ώρες, το μέγεθός του ποικίλει, 250-500 γρ. βάρος και είναι σφαιρικό. Σερβίρεται με αβοκάντο, ντομάτες και ελαιόλαδο ή με παστό αποξηραμένο χαμ.

Μπουρίνο - Burrino

Τυρί με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωση του διαρκεί 7 ημέρες, 250-500 γραμμάρια βάρος και έχει σχήμα αχλαδιού. Σερβίρεται με ψωμί.

Μπουρίστο-Buristo

Μπουρίστο-Buristo
Ο τύπος του τυριού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας. Σερβίρεται φρέσκο, μερικές φορές ακόμη και ζεστό.
Όροι 521 - 530 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε