Το φυτό με λατινική ονομασία Borago officinalis. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, τα άνθη του για την παρασκευή δροσιστικού ποτού και στην φαρμακευτική.
Μπού λετ ντε κόμπγε
Boulette de Cambrai
Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-5 μέρες, το μέγεθός του είναι 7,5 εκατοστά διάμετρο, 10 εκατοστά ύψος, 280 γρ. βάρος και είναι κωνικό.
Σερβίρεται με ελαφρύ φρουτώδες κόκκινο κρασί.
Μπού λετ ντι αβέν
Boulette d’ Avesnes
Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3 μήνες, το μέγεθός του είναι 7,5 εκατοστά διάμετρο, 10 εκατοστά ύψος, 200-300 γρ. βάρος και είναι κωνικό.
Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί ή τζιν.
Μπούιγκετ ντι κολίν
Bouyguette des Collines
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 20 εκατοστά μήκος, 4 εκατοστά ύψος, 60 γρ. βάρος και είναι οβάλ.
Σερβίρεται με ξηρό λευκό ή ροζέ κρασί.
μπουκατίνι+
Είδος ζυμαρικού.
μπουκέ γαρνί
bouquet garnibouquet garni
Δεματάκι από αρωματικά φυτά όπως θυμάρι, μαϊντανό, σέλινο, δάφνη κ.ά. Χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές κυρίως με κρέας.
Μπούντ ντι γκατίν
Bonde de Gatine
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 6-10 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 4,5 εκατοστά διάμετρο, 7 εκατοστά ύψος, 400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με ξηρό φρουτώδες λευκό κρασί.
Μπουράτα - Burrata
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 24-28 ώρες, το μέγεθός του ποικίλει, 250-500 γρ. βάρος και είναι σφαιρικό.
Σερβίρεται με αβοκάντο, ντομάτες και ελαιόλαδο ή με παστό αποξηραμένο χαμ.
Μπουρίνο - Burrino
Τυρί με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωση του διαρκεί 7 ημέρες, 250-500 γραμμάρια βάρος και έχει σχήμα αχλαδιού.
Σερβίρεται με ψωμί.
Μπουρίστο-Buristo
Ο τύπος του τυριού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας.
Σερβίρεται φρέσκο, μερικές φορές ακόμη και ζεστό.