Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο ή ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 μήνες, το μέγεθός του είναι 7 εκατοστά διάμετρο, 8-10 εκατοστά ύψος, 2 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με λευκό ξηρό ή αφρόδες κρασί.
μπέλλα
daisypaquerette
Το πολυετές φυτό με λατινική ονομασία Bellis perennis. Τα τρυφερά της φύλλα και τα άνθη τρώγονται ως λαχανικό.
μπέν μαρί
bain marie, double boilerbain marie
Περιλαμβάνει δύο σκεύη, ένα μεγαλύτερο ταψί ή κατσαρόλα μέσα στο οποίο βράζει νερό και ένα μικρότερο (μπολ ή κατσαρόλα) όπου τοποθετείται το προϊόν που θέλουμε να ζεστάνουμε (σοκολάτα ή σάλτσα). Είναι και μία τεχνική μαγειρέματος που χρησιμοποιείται για το λιώσιμο της σοκολάτας και το δέσιμο «ευαίσθητων» σαλτσών.
μπενφάτι+
Είδος ζυμαρικού.
Μπέργκε
Bergues
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί τουλάχιστον 2 μήνες, το μέγεθός του είναι 20 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 2 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με μπύρα, μπορεί να ψηθεί και να συνοδεύσει πιάτα λαχανικών, σούπες και ζυμαρικά.
Μπερνάρντο - Bernardo
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 10-15 μέρες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 5 εκατοστά ύψος, 0,5-1 κιλό βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με λευκό ή κόκκινο κρασί.
Μπέτελματ - Bettelmatt
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-6 μήνες, το μέγεθός του είναι 45-55 εκατοστά διάμετρο, 8 εκατοστά ύψος, 8-10 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Είναι ιδανικό για πολέντα και γέμιση ζυμαρικών.
μπιζέλια
dried peaspois secs
Τα ώριμα αποξηραμένα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Pisum sativum.
μπιζέλια του Κονγκό
pigeon peas, Congo peasambrevade, pois d' Angola
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Cajanus indicus. Έχουν μέγεθος μπιζελιού και τρώγονται νωπά ή ξηρά ως όσπρια.
Μπιρόλντο-Biroldo
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας.