Γλωσσάρι

Όροι 491 - 500 από 580

Μπγόσουτα

Μπγόσουτα
Brossauthym

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 μήνα, το μέγεθός του είναι 11 εκατοστά μήκος, 4,5 εκατοστά ύψος, 225 γρ. βάρος και είναι οβάλ. Σερβίρεται με αρωματικό κόκκινο κρασί.

Μπε ρι

Μπε ρι
Berrichon

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-5 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 6 εκατοστά διάμετρο, 6 εκατοστά ύψος, 100 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με ξηρό λευκό κρασί.

Μπέθμαλ

Μπέθμαλ
Bethmale

Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-4 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 4,5-7,5 εκατοστά ύψος, 5-7 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με φρουτώδες δυνατό κρασί.

μπέικιν πάουντερ

μπέικιν πάουντερ
baking powder    baking powder

Διογκωτικό υλικό (σκόνη που περιέχει διττανθρακικό νάτριο) που χρησιμοποιείται στα κέικ, στα μάφινς και στα αφράτα γλυκίσματα του τηγανιού (τηγανίτες, βάφλες).

μπέικον

μπέικον
bacon    poitrine fumée, bacon

Αλίπαστο τεμάχιο από την παντσέτα και τις πλευρές του χοίρου. Συνήθως διατίθεται καπνιστό σε φέτες.

Μπέικον-Bacon

Μπέικον-Bacon
Αλλαντικό με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας. Σερβίρεται με αυγά ή ως γαρνίρισμα σε σαλάτες και πατάτες.

μπεκάτσα

μπεκάτσα
woodcock    bécasse des bois

Το αποδημητικό πτηνό με λατινικη ονομασία Scolopax rusticola. Στη χώρα μας συναντάται το χειμώνα. Το κρέας της είναι εύγευστο, θέλει όμως καλό σίτεμα.

μπεκατσίνι

μπεκατσίνι
common snipe    bécassine des marais

Το αποδημητικό πτηνό με λατινική ονομασία Gallinago galiinago. To κρέας του λόγω διαβιώσεως σε βαλτώδεις περιοχές είναι λιγότερο γευστικό από αυτό της μπεκάτσας.

μπεκατσίνι βασιλικό

μπεκατσίνι βασιλικό
great snipe    bécassine double

To πτηνό με λατινική ονομασία Gallinago media. Όπως το κοινό μπεκατσίνι έχει λιγότερο γευστικό κρέας από αυτό της μπεκάτσας.

μπελ παέζε

μπελ παέζε
bel paese cheese    bel paese, fleur des Alpes

Ιταλικό τυρί το οποίο ωριμάζει με βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνειά του.
Όροι 491 - 500 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε