Όροι 491 - 500 από 580
Μπγόσουτα
Brossauthym
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 μήνα, το μέγεθός του είναι 11 εκατοστά μήκος, 4,5 εκατοστά ύψος, 225 γρ. βάρος και είναι οβάλ.
Σερβίρεται με αρωματικό κόκκινο κρασί.
Μπε ρι
Berrichon
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-5 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 6 εκατοστά διάμετρο, 6 εκατοστά ύψος, 100 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με ξηρό λευκό κρασί.
Μπέθμαλ
Bethmale
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-4 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-40 εκατοστά διάμετρο, 4,5-7,5 εκατοστά ύψος, 5-7 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με φρουτώδες δυνατό κρασί.
μπέικιν πάουντερ
baking powder
baking powder
Διογκωτικό υλικό (σκόνη που περιέχει διττανθρακικό νάτριο) που χρησιμοποιείται στα κέικ, στα μάφινς και στα αφράτα γλυκίσματα του τηγανιού (τηγανίτες, βάφλες).
μπέικον
bacon
poitrine fumée, bacon
Αλίπαστο τεμάχιο από την παντσέτα και τις πλευρές του χοίρου. Συνήθως διατίθεται καπνιστό σε φέτες.
Μπέικον-Bacon
μπεκάτσα
woodcock
bécasse des bois
Το αποδημητικό πτηνό με λατινικη ονομασία Scolopax rusticola. Στη χώρα μας συναντάται το χειμώνα. Το κρέας της είναι εύγευστο, θέλει όμως καλό σίτεμα.
μπεκατσίνι
common snipe
bécassine des marais
Το αποδημητικό πτηνό με λατινική ονομασία Gallinago galiinago. To κρέας του λόγω διαβιώσεως σε βαλτώδεις περιοχές είναι λιγότερο γευστικό από αυτό της μπεκάτσας.
μπεκατσίνι βασιλικό
great snipe
bécassine double
To πτηνό με λατινική ονομασία Gallinago media. Όπως το κοινό μπεκατσίνι έχει λιγότερο γευστικό κρέας από αυτό της μπεκάτσας.
μπελ παέζε
bel paese cheese
bel paese, fleur des Alpes
Ιταλικό τυρί το οποίο ωριμάζει με βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνειά του.
Όροι 491 - 500 από 580