Γλωσσάρι

Όροι 471 - 480 από 580

μπακαλιάρος αποξηραμένος

μπακαλιάρος αποξηραμένος
stockfish    stockfish

Παράγεται στην Ισλανδία και Νορβηγία από το βακαλάο Ατλαντικού και το μελανόγραμμο βακαλάο. Τα ψάρια μετά την αφαίρεση του κεφαλιού και των σπλάχνων αποξηραίνονται φυσικά (στον αέρα και τον ήλιο) μέχρις ότου η υγρασία τους να φτάσει στο 15% περίπου.

μπακαλιάρος υγράλατος

μπακαλιάρος υγράλατος
wet salted cod    morue salée

Είναι μπακαλιάρος αλίπαστος, ο οποίος δεν έχει υποστεί αποξήρανση. Η υγρασία του δεν πρέπει να είναι ανώτερη από 54%.

μπαλάς

μπαλάς
large eyed dentex    denté aux gros yeux

Το ψάρι με λατινική ονομασία Dentex macrophtalmus. Το μήκος του φτάνει τα 40 εκατοστά και έχει το χρώμα των λυθρινιών, με τα οποία πολλοί το μπερδεύουν. Η σάρκα του είναι αρκετά γευστική.

μπαλερίνες+

μπαλερίνες+
Είδος ζυμαρικού.

μπαλτάς

μπαλτάς
cleaver    couperet

Βαρύ μαχαίρι τεμαχισμού των κρεάτων.

μπάμια

μπάμια
okra, gumbo    gombo, okra

Το λαχανικό του φυτού με λατινική ονομασία Hibiscus esculentus.

μπανάνα

μπανάνα
banana    banane

Το φρούτο του φυτού με λατινική ονομασία Musa paradisiaca sapientum. Τρώγεται ως επιδόρπιο.

μπανάνα αμυλούχος

μπανάνα αμυλούχος
plantain    plantain

Ο καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Musa paradisiaca. Είναι πιο πλούσια σε άμυλο από την επιδόρπια μπανάνα και τρώγεται μαγειρεμένη.

Μπάνο

Μπάνο
Banon

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες-2 μήνες,το μέγεθός του είναι 6-7 εκατοστά διάμετρο, 2,5-3 εκατοστά ύψος, 90-120 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με φρουτώδες έντονο κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί.

Μπάνον ου μπε ρούς

Μπάνον  ου μπε ρούς
Banon aux Baies Roses

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-8 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 6-7 εκατοστά διάμετρο, 2,5-3 εκατοστά ύψος, 90-120 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με ροζέ κρασί.
Όροι 471 - 480 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε