Παράγεται στην Ισλανδία και Νορβηγία από το βακαλάο Ατλαντικού και το μελανόγραμμο βακαλάο. Τα ψάρια μετά την αφαίρεση του κεφαλιού και των σπλάχνων αποξηραίνονται φυσικά (στον αέρα και τον ήλιο) μέχρις ότου η υγρασία τους να φτάσει στο 15% περίπου.
μπακαλιάρος υγράλατος
wet salted codmorue salée
Είναι μπακαλιάρος αλίπαστος, ο οποίος δεν έχει υποστεί αποξήρανση. Η υγρασία του δεν πρέπει να είναι ανώτερη από 54%.
μπαλάς
large eyed dentexdenté aux gros yeux
Το ψάρι με λατινική ονομασία Dentex macrophtalmus. Το μήκος του φτάνει τα 40 εκατοστά και έχει το χρώμα των λυθρινιών, με τα οποία πολλοί το μπερδεύουν. Η σάρκα του είναι αρκετά γευστική.
μπαλερίνες+
Είδος ζυμαρικού.
μπαλτάς
cleavercouperet
Βαρύ μαχαίρι τεμαχισμού των κρεάτων.
μπάμια
okra, gumbogombo, okra
Το λαχανικό του φυτού με λατινική ονομασία Hibiscus esculentus.
μπανάνα
bananabanane
Το φρούτο του φυτού με λατινική ονομασία Musa paradisiaca sapientum. Τρώγεται ως επιδόρπιο.
μπανάνα αμυλούχος
plantainplantain
Ο καρπός του φυτού με λατινική ονομασία Musa paradisiaca. Είναι πιο πλούσια σε άμυλο από την επιδόρπια μπανάνα και τρώγεται μαγειρεμένη.
Μπάνο
Banon
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2 εβδομάδες-2 μήνες,το μέγεθός του είναι 6-7 εκατοστά διάμετρο, 2,5-3 εκατοστά ύψος, 90-120 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με φρουτώδες έντονο κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί.
Μπάνον ου μπε ρούς
Banon aux Baies Roses
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-8 εβδομάδες, το μέγεθός του είναι 6-7 εκατοστά διάμετρο, 2,5-3 εκατοστά ύψος, 90-120 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με ροζέ κρασί.