Γλωσσάρι

Όροι 451 - 460 από 580

Μουρατσάνο - Murazzano

Μουρατσάνο  -  Murazzano
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από πρόβειο ή πρόβειο και αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-10 μέρες, το μέγεθός του είναι 10-15 εκατοστά διάμετρο, 3-4 εκατοστά ύψος, 300-400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση.

μουρμούρα

μουρμούρα
stripped bream    marbré commun

To ψάρι με λατινική ονομασία Pagellus mormyrus. To μήκος του φθάνει τα 30 εκατοστά και έχει αρκετά καλή σάρκα, η οποία είναι κατώτερη από τα άλλα ψάρια του γένους Pagellus, όπως το λυθρίνι και το μουσμούλι.

μούρο κόκκινο

μούρο κόκκινο
red mulberry    mûre rouge

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Morus rubra. Είναι εύγευστο, αρωματικό και ελαφρά υπόξινο.

μούρο λευκό

μούρο λευκό
white mulberry    mûre blanche

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Morus alba. Είναι γλυκό, αλλά όχι και τόσο εύγευστο.

μούρο μαύρο

μούρο μαύρο
black mulberry    mûre noir

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Morus nigra. Είναι ελαφρά υπόξινο και εύγευστο.

μουρουνέλαιο

μουρουνέλαιο
cod-liver oil    huile de foie de morue

Λαμβάνεται από το συκώτι του βακαλάου του Ατλαντικού. Χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνες.

μούσμουλα-μέσκουλο

μούσμουλα-μέσκουλο
medlar    nèfle

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Mespilus germanica. Έχει στυφή υπόξινη γεύση και τρώγεται μόνο όταν υπερωριμάσει. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαρμελάδας και αλκοολούχου ποτού.

μουσμούλι

μουσμούλι
bronze bream    pageot acarné

To ψάρι με λατινική ονομασία Pagellus acarne. To μήκος του φτάνει τα 35 εκατοστά. Έχει καλή και εύγευστη σάρκα.

μούσμουλο

μούσμουλο
loquat    nèfle du Japon

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Εriobotrya japonica.

μουστάρδα πολτός

μουστάρδα πολτός
table mustard    moutarde de table

Πολτός μουστάρδας αναμεμιγμένος με σκόνη μουστάρδας και ξύδι.
Όροι 451 - 460 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε