Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από πρόβειο ή πρόβειο και αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-10 μέρες, το μέγεθός του είναι 10-15 εκατοστά διάμετρο, 3-4 εκατοστά ύψος, 300-400 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με κόκκινο κρασί με πλούσια γεύση.
μουρμούρα
stripped breammarbré commun
To ψάρι με λατινική ονομασία Pagellus mormyrus. To μήκος του φθάνει τα 30 εκατοστά και έχει αρκετά καλή σάρκα, η οποία είναι κατώτερη από τα άλλα ψάρια του γένους Pagellus, όπως το λυθρίνι και το μουσμούλι.
μούρο κόκκινο
red mulberrymûre rouge
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Morus rubra. Είναι εύγευστο, αρωματικό και ελαφρά υπόξινο.
μούρο λευκό
white mulberrymûre blanche
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Morus alba. Είναι γλυκό, αλλά όχι και τόσο εύγευστο.
μούρο μαύρο
black mulberrymûre noir
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Morus nigra. Είναι ελαφρά υπόξινο και εύγευστο.
μουρουνέλαιο
cod-liver oilhuile de foie de morue
Λαμβάνεται από το συκώτι του βακαλάου του Ατλαντικού. Χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνες.
μούσμουλα-μέσκουλο
medlarnèfle
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Mespilus germanica. Έχει στυφή υπόξινη γεύση και τρώγεται μόνο όταν υπερωριμάσει. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαρμελάδας και αλκοολούχου ποτού.
μουσμούλι
bronze breampageot acarné
To ψάρι με λατινική ονομασία Pagellus acarne. To μήκος του φτάνει τα 35 εκατοστά. Έχει καλή και εύγευστη σάρκα.
μούσμουλο
loquatnèfle du Japon
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Εriobotrya japonica.
μουστάρδα πολτός
table mustardmoutarde de table
Πολτός μουστάρδας αναμεμιγμένος με σκόνη μουστάρδας και ξύδι.