Γλωσσάρι

Όροι 461 - 470 από 580

μουστάρδα σπόροι

μουστάρδα σπόροι
ground mustard seeds    moutarde en poudre

Οι σπόροι της μουστάρδας γνωστοί ως σινάπι.

μούστος

μούστος
grape must    moût de raisins

Ο χυμός που λαμβάνεται με το πάτημα των σταφυλιών.

μουχλιασμένος

μουχλιασμένος
moldy    moisi

Ο προσβεβλημένος από μούχλα.

μπαβέτε+

μπαβέτε+
Είδος ζυμαρικού.

Μπάγκετ λάουνεζ

Μπάγκετ λάουνεζ
Baguette Laonnaise

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 450 γρ. βάρος και είναι ορθογώνιο. Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί ή μπύρα.

μπαγκέτα

μπαγκέτα
french stick, baguette    baguette

Τύπος γαλλικού άρτου με λεπτό και μακρύ σχήμα.

Μπάγκος - Bagoss

Μπάγκος - Bagoss
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 12 μήνες, το μέγεθός του είναι 40-50 εκατοστά διάμετρο, 12-14 εκατοστά ύψος, 14-22 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί και τριμμένο σε ζυμαρικά.

μπακαλιαράκι

μπακαλιαράκι
mediterranean poor cod    capelan de Méditerranée

Το ψάρι με λατινική ονομασία Gadus capelanus. Το μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά και η σάρκα του εκτιμάται πάρα πολύ.

μπακαλιαράκι Ατλαντικού

μπακαλιαράκι Ατλαντικού
pout    tacaut

To ψάρι με λατινική ονομασία Gadus luscus. Το μήκος του κυμαίνεται συνήθως από 12-35 cm.

μπακαλιάρος αλίπαστος

μπακαλιάρος αλίπαστος
salted dried cod    morue salée sèche

Γίνεται από το βακαλάο Ατλαντικού, ο οποίος μετά την αφαίρεση του κεφαλιού και των σπλάχνων, ανοίγεται στα δύο, κατά μήκος του σώματος, αλατίζεται και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Η υγρασία του τελικού προϊόντος κυμαίνεται ανάλογα με τη ζήτηση από 35% μέχρι 45%.
Όροι 461 - 470 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε