Ο χυμός που λαμβάνεται με το πάτημα των σταφυλιών.
μουχλιασμένος
moldymoisi
Ο προσβεβλημένος από μούχλα.
μπαβέτε+
Είδος ζυμαρικού.
Μπάγκετ λάουνεζ
Baguette Laonnaise
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 450 γρ. βάρος και είναι ορθογώνιο.
Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί ή μπύρα.
μπαγκέτα
french stick, baguettebaguette
Τύπος γαλλικού άρτου με λεπτό και μακρύ σχήμα.
Μπάγκος - Bagoss
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 12 μήνες, το μέγεθός του είναι 40-50 εκατοστά διάμετρο, 12-14 εκατοστά ύψος, 14-22 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί και τριμμένο σε ζυμαρικά.
μπακαλιαράκι
mediterranean poor codcapelan de Méditerranée
Το ψάρι με λατινική ονομασία Gadus capelanus. Το μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά και η σάρκα του εκτιμάται πάρα πολύ.
μπακαλιαράκι Ατλαντικού
pouttacaut
To ψάρι με λατινική ονομασία Gadus luscus. Το μήκος του κυμαίνεται συνήθως από 12-35 cm.
μπακαλιάρος αλίπαστος
salted dried codmorue salée sèche
Γίνεται από το βακαλάο Ατλαντικού, ο οποίος μετά την αφαίρεση του κεφαλιού και των σπλάχνων, ανοίγεται στα δύο, κατά μήκος του σώματος, αλατίζεται και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Η υγρασία του τελικού προϊόντος κυμαίνεται ανάλογα με τη ζήτηση από 35% μέχρι 45%.