Όροι 461 - 470 από 580
μουστάρδα σπόροι
ground mustard seeds
moutarde en poudre
Οι σπόροι της μουστάρδας γνωστοί ως σινάπι.
μούστος
grape must
moût de raisins
Ο χυμός που λαμβάνεται με το πάτημα των σταφυλιών.
μουχλιασμένος
moldy
moisi
Ο προσβεβλημένος από μούχλα.
μπαβέτε+
Μπάγκετ λάουνεζ
Baguette Laonnaise
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-3 μήνες, το μέγεθός του είναι 15 εκατοστά διάμετρο, 4,5 εκατοστά ύψος, 450 γρ. βάρος και είναι ορθογώνιο.
Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί ή μπύρα.
μπαγκέτα
french stick, baguette
baguette
Τύπος γαλλικού άρτου με λεπτό και μακρύ σχήμα.
Μπάγκος - Bagoss
μπακαλιαράκι
mediterranean poor cod
capelan de Méditerranée
Το ψάρι με λατινική ονομασία Gadus capelanus. Το μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά και η σάρκα του εκτιμάται πάρα πολύ.
μπακαλιαράκι Ατλαντικού
pout
tacaut
To ψάρι με λατινική ονομασία Gadus luscus. Το μήκος του κυμαίνεται συνήθως από 12-35 cm.
μπακαλιάρος αλίπαστος
salted dried cod
morue salée sèche
Γίνεται από το βακαλάο Ατλαντικού, ο οποίος μετά την αφαίρεση του κεφαλιού και των σπλάχνων, ανοίγεται στα δύο, κατά μήκος του σώματος, αλατίζεται και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Η υγρασία του τελικού προϊόντος κυμαίνεται ανάλογα με τη ζήτηση από 35% μέχρι 45%.
Όροι 461 - 470 από 580