Γλωσσάρι

Όροι 441 - 450 από 580

μοσχολέμονο-lime

μοσχολέμονο-lime
lime    lime, limette

Ο καρπός του εσπεριδοειδούς με λατινική ονομασία Citrus aurantifolia. Ο χυμός του χρησιμοποιείται όπως το λεμόνι και για την παρασκευή αναψυκτικών ποτών.

μοσχοσίταρο-τσιμένι

μοσχοσίταρο-τσιμένι
fenugreek    fenu grec

Το φυτό με λατινική ονομασία Trigonella foenum graecum. Οι τρυφεροί βλαστοί του χρησιμοποιούνται ως σαλάτα και οι αρωματικοί σπόροι του ως άρτυμα. Οι σπόροι είναι γνωστοί ως τσιμένι και χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του παστουρμά.

μοσχοφίλερο

μοσχοφίλερο
moschofilero vine    moschofilero (cépage)

Κόκκινη ποικιλία αμπέλου της Πελοποννήσου.

μοσχοχτάποδο

μοσχοχτάποδο
musk-poulp    eledone, poulpe musqué

Το χταπόδι με λατινική ονομασία Eledone moschata. Η σάρκα του έχει μικρή αξία. Ξεχωρίζει εύκολα από το χταπόδι γιατι στα πλοκάμια του φέρει μόνο μία σειρά από βεντούζες.

μοτσαρέλα

μοτσαρέλα
mozzarella cheese    mozzarella

Ιταλικό λευκό τυρί με απαλή, ευχάριστη και ελαφρά υπόξινη γεύση. Παρασκευάζεται από αγελαδινό και βουβαλίσιο γάλα. Παλαιότερα χρησιμοποιείτο αποκλειστικά με γάλα βουβάλισιο.

Μοτσαρέλα - Mozzarella

Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό, λευκό, με προέλευση την Ιταλία και παράγεται από αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα. Σερβίρεται με λαζάνια, πίτσα και σαλάτες.

Μοτσαρέλα ντι μπόυφαλα - Mozzarella di Bufala

Μοτσαρέλα ντι μπόυφαλα  -  Mozzarella di Bufala
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 μέρα και το μέγεθός του ποικίλει, όπως και το βάρος και το σχήμα του. Σερβίρεται σε σαλάτες με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, λιαστές ντομάτες, βασιλικό και είναι ιδανικό για πίτσα και γέμιση καλτσόνε.

μουγγρί

μουγγρί
conger eel    congre commun

Το ψάρι με λατινική ονομασία Conger conger. Το μήκος του φτάνει μέχρι τα δύο μέτρα. Διακρίνεται για την εύγευστη και τρυφερή σάρκα του.

Μουζέτα-Muset

Μουζέτα-Muset
Ο τύπος του αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία.

μουμούτζελο-μόσφιλο

μουμούτζελο-μόσφιλο
azarole    azerole

Το φρούτο του θάμνου με λατινική ονομασία Crataegus azarolus, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδων και αλκοολούχων ποτών.
Όροι 441 - 450 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε