Γλωσσάρι

Όροι 421 - 430 από 580

μόλβη

μόλβη
ling    lingue franche

To ψάρι του Ατλαντικού με λατινική ονομασία Molva molva που τo μήκος του φτάνει μέχρι 160 εκατοστά.

μολόχα άγρια

μολόχα άγρια
common mallow    mauve

Το φυτό με λατινική ονομασία Malva silvestris. Τα φύλλα χωρίς τους μίσχους χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαλακτικού, αντιφλογιστικού και διουρητικού ροφήματος. Τα τρυφερά βλαστάρια τρώγονται βραστά ως σαλάτα.

μονεμβασιά

μονεμβασιά
monemvassia vine    monemvassia (cépage)

Λευκή ποικιλία αμπέλου της Πάρου.

μονστέρα

μονστέρα
ceriman, monstera    ananas du pauvre, monstera

Το τροπικό φρούτο του φυτού με λατινική ονομασία Μonstera deliciosa.

Μοντάζιο - Montasio

Μοντάζιο  -  Montasio
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-12 μέρες, το μέγεθός του είναι 30-35 εκατοστά διάμετρο, 8 εκατοστά ύψος, 6-8 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με πικάντικο ή γλυκό κρασί, ραβιόλια και σπαράγγια.

Μόντε βερονέζε - Monte Veronese

Μόντε βερονέζε  -  Monte Veronese
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-4-8 μήνες, το μέγεθός του είναι 25-35 εκατοστά διάμετρο, 7-11 εκατοστά ύψος, 6-9 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο κρασί, με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Μορλάκο - Morlacco

Μορλάκο  -  Morlacco
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-5 μέρες, το μέγεθός του είναι 20-30 εκατοστά διάμετρο, 7-12 εκατοστά ύψος, 4-8 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί, μαγειρεμένο με νιόκι ή με ελαιόλαδο και πιπέρι.

Μορταδέλα κον πιστάκι-Mortadella con pistacchi

Μορταδέλα κον πιστάκι-Mortadella con pistacchi
Ο τύπος ου αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, με φιστίκι Αιγίνης, αρωματισμένο με μαύρο πιπέρι, μυρτιά και μοσχοκάρυδο.

Μορταδέλα-Mortadella

Μορταδέλα-Mortadella
Ο τύπος αλλαντικού είναι λουκάνικο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, αρωματισμένο με μαύρο πιπέρι, μυρτιά και μοσχοκάρυδο.

μορταδέλλα

μορταδέλλα
mortadella    mortadelle

Θερμικώς επεξεργασμένο αλλαντικό αποτελούμενο από βοδινό και χοιρινό κρέας, λίπος χοιρινό, άμυλο και αρτύματα.
Όροι 421 - 430 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε