Τρόφιμο και ιδιαίτερα κρέας ή ψάρι συντηρημένο σε μαρινάδα.
μαρμελάδα
jamconfiture
Πολτός φρούτου ή φρούτων βρασμένα με ζάχαρη. Έχει πηχτή υφή και μεγάλη διατηρησιμότητα.
μαρμελάδα εσπεριδοειδών
marmalademarmelade
Μαρμελάδα από εσπεριδοειδή φρούτα.
μαρούλι
lettucelaitue
Το φυτό με λατινική ονομασία Lactuca sativa που συνδιάζεται σε πολλές σαλάτες φρέσκο.
μαρούλι κεφαλωτό
cabbage lettucelaitue pommée
Η ποικιλία μαρουλιού με λατινική ονομασία Lactuca sativa var. capitata.
μαρούλι μακρόφυλλο
leaf lettucelaitue à couper
Η ποικιλία μαρουλιού με λατινική ονομασία Lactuca sativa var. foliosa.
Μαρτσολίνο - Marzolino
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 15-90 μέρες, το μέγεθός του είναι 15-22 εκατοστά διάμετρο, 9-13 εκατοστά ύψος, 500 γρ.-1,5 κιλό βάρος και είναι οβάλ.
Σερβίρεται με κόκκινο κρασί, ψωμί, λάδι και πιπέρι.
Μασκαρπόνε - Mascarpone
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 μέρα έχει 100-200 γρ. βάρος και είναι ρευστό.
Σερβίρεται με κλασσικό επιδόρπιο κρασί, με μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και είναι ιδανικό για τιραμισού.
μαστίχη
masticmastic
Το κόμμι το οποίο λαμβάνεται από τους φλοιούς των δέντρων με λατινική ονομασία Pistacia lentiscus και Pistacia terebinthus.
μαστίχη Χίου
khios masticmastic de Chios
Το ευχάριστου αρώματος κόμμι από το δέντρο με λατινική ονομασία Pistacia lentiscus var. chia το οποίο καλλιεργείται στη Χίο.