Γλωσσάρι

Όροι 351 - 360 από 580

μαρινάτο

μαρινάτο
marinated    mariné

Τρόφιμο και ιδιαίτερα κρέας ή ψάρι συντηρημένο σε μαρινάδα.

μαρμελάδα

μαρμελάδα
jam    confiture

Πολτός φρούτου ή φρούτων βρασμένα με ζάχαρη. Έχει πηχτή υφή και μεγάλη διατηρησιμότητα.

μαρμελάδα εσπεριδοειδών

μαρμελάδα εσπεριδοειδών
marmalade    marmelade

Μαρμελάδα από εσπεριδοειδή φρούτα.

μαρούλι

μαρούλι
lettuce    laitue

Το φυτό με λατινική ονομασία Lactuca sativa που συνδιάζεται σε πολλές σαλάτες φρέσκο.

μαρούλι κεφαλωτό

μαρούλι κεφαλωτό
cabbage lettuce    laitue pommée

Η ποικιλία μαρουλιού με λατινική ονομασία Lactuca sativa var. capitata.

μαρούλι μακρόφυλλο

μαρούλι μακρόφυλλο
leaf lettuce    laitue à couper

Η ποικιλία μαρουλιού με λατινική ονομασία Lactuca sativa var. foliosa.

Μαρτσολίνο - Marzolino

Μαρτσολίνο  -  Marzolino
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 15-90 μέρες, το μέγεθός του είναι 15-22 εκατοστά διάμετρο, 9-13 εκατοστά ύψος, 500 γρ.-1,5 κιλό βάρος και είναι οβάλ. Σερβίρεται με κόκκινο κρασί, ψωμί, λάδι και πιπέρι.

Μασκαρπόνε - Mascarpone

Μασκαρπόνε  -  Mascarpone
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 μέρα έχει 100-200 γρ. βάρος και είναι ρευστό. Σερβίρεται με κλασσικό επιδόρπιο κρασί, με μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και είναι ιδανικό για τιραμισού.

μαστίχη

μαστίχη
mastic    mastic

Το κόμμι το οποίο λαμβάνεται από τους φλοιούς των δέντρων με λατινική ονομασία Pistacia lentiscus και Pistacia terebinthus.

μαστίχη Χίου

μαστίχη Χίου
khios mastic    mastic de Chios

Το ευχάριστου αρώματος κόμμι από το δέντρο με λατινική ονομασία Pistacia lentiscus var. chia το οποίο καλλιεργείται στη Χίο.
Όροι 351 - 360 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε