Όροι 341 - 350 από 580
μανούρι παραδοσιακό
traditional manouri cheese
manouri traditionnel
Ιδιαίτερα εύγευστο μανούρι της Δυτ. Μακεδονίας. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται τυρόγαλα που εξάγεται κατά την παραγωγή του τυριού Μπάτζος.
μανταρίνι
mandarine
mandarine
Ο καρπός του εσπεριδοειδούς με λατινική ονομασία Citrus nobilis.
μανταρίνι-κλημεντίνη
clementine
clémentine
Είναι τα πιο μικρά σε μέγεθος μανταρίνια. Η φλούδα τους έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα, η σάρκα τους είναι ζουμερή με έντονη γλυκιά γεύση και το γεγονός ότι δεν έχουν κουκούτσια τα καθιστά ως τα πιο δημοφιλή από τις ποικιλίες.
μαντινεία
mantinia white wine
vin blanc de Mantinia
Λευκό κρασί με Ο.Π.Α.Π. Παράγεται από σταφύλια της εκλεκτής πελοποννησιακής ποικιλίας "Μοσχοφίλερο", οίνος "Μαντινεία" έχει υψηλή οξύτητα και είναι ελαφρά αρωματικός, με δροσερή φρουτώδη γεύση.
μάραθο
fennel
fenouil commun
Το φυτό με λατινική ονομασία Foeriiculum vulgare. Οι σπόροι και οι βλαστοί του έχουν άρωμα πιο δυνατό απο τον άνηθο, θυμίζουν άρωμα γλυκάνισου και χρησιμοποιούνται ως άρτυμα.
μαράντα
arrowroot
arrowroot
Το φυτό με λατινική ονομασία Maranta arundinacea. Από τις αμυλούχες ρίζες της παράγεται το άμυλο της μαράντας-αραρούτι.
μαργαρίνη
margarine
margarine
Μείγμα βρώσιμων λιπαρών υλών με υφή βουτύρου.
μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
pastry margarine
margarine de pâtisserie
Έχει απαλή υφή και συνεκτικότητα ώστε να σχηματίζει λεπτά στρώματα σε ζύμες.
μαρίδα
pickarel
picarel
Το ψάρι με λατινική ονομασία Maena smaris. To μήκος του φθάνει τα 20 εκατοστά και έχει εύγευστη σάρκα.
μαρινάρισμα
marinading, pickling
marinage
Μέθοδος συντήρησης,τρυφεροποίισης και άρτυσης των τροφίμων και ιδιαίτερα των ψαριών και των κρεάτων.
Όροι 341 - 350 από 580