Γλωσσάρι

Όροι 341 - 350 από 580

μανούρι παραδοσιακό

μανούρι παραδοσιακό
traditional manouri cheese    manouri traditionnel

Ιδιαίτερα εύγευστο μανούρι της Δυτ. Μακεδονίας. Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται τυρόγαλα που εξάγεται κατά την παραγωγή του τυριού Μπάτζος.

μανταρίνι

μανταρίνι
mandarine    mandarine

Ο καρπός του εσπεριδοειδούς με λατινική ονομασία Citrus nobilis.

μανταρίνι-κλημεντίνη

μανταρίνι-κλημεντίνη
clementine    clémentine

Είναι τα πιο μικρά σε μέγεθος μανταρίνια. Η φλούδα τους έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα, η σάρκα τους είναι ζουμερή με έντονη γλυκιά γεύση και το γεγονός ότι δεν έχουν κουκούτσια τα καθιστά ως τα πιο δημοφιλή από τις ποικιλίες.

μαντινεία

μαντινεία
mantinia white wine    vin blanc de Mantinia

Λευκό κρασί με Ο.Π.Α.Π. Παράγεται από σταφύλια της εκλεκτής πελοποννησιακής ποικιλίας "Μοσχοφίλερο", οίνος "Μαντινεία" έχει υψηλή οξύτητα και είναι ελαφρά αρωματικός, με δροσερή φρουτώδη γεύση.

μάραθο

μάραθο
fennel    fenouil commun

Το φυτό με λατινική ονομασία Foeriiculum vulgare. Οι σπόροι και οι βλαστοί του έχουν άρωμα πιο δυνατό απο τον άνηθο, θυμίζουν άρωμα γλυκάνισου και χρησιμοποιούνται ως άρτυμα.

μαράντα

μαράντα
arrowroot    arrowroot

Το φυτό με λατινική ονομασία Maranta arundinacea. Από τις αμυλούχες ρίζες της παράγεται το άμυλο της μαράντας-αραρούτι.

μαργαρίνη

μαργαρίνη
margarine    margarine

Μείγμα βρώσιμων λιπαρών υλών με υφή βουτύρου.

μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής

μαργαρίνη ζαχαροπλαστικής
pastry margarine    margarine de pâtisserie

Έχει απαλή υφή και συνεκτικότητα ώστε να σχηματίζει λεπτά στρώματα σε ζύμες.

μαρίδα

μαρίδα
pickarel    picarel

Το ψάρι με λατινική ονομασία Maena smaris. To μήκος του φθάνει τα 20 εκατοστά και έχει εύγευστη σάρκα.

μαρινάρισμα

μαρινάρισμα
marinading, pickling    marinage

Μέθοδος συντήρησης,τρυφεροποίισης και άρτυσης των τροφίμων και ιδιαίτερα των ψαριών και των κρεάτων.
Όροι 341 - 350 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε