Γλωσσάρι

Όροι 211 - 220 από 239

στραγάλια

στραγάλια
salted and roasted chick peas    pois chiches salés et grillés

Ρεβύθια αλατισμένα και ψημένα.

Στρακίνο - Stracchino

Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 10-15 ημέρες και είναι τετράγωνο. Σερβίρεται σε ριζότο, σε πίτσα ή ψημένο σε πίτες.

Στρακιτούνα - Strachitunt

Στρακιτούνα  -  Strachitunt
Ο τύπος του τυριού είναι μπλε, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 3-5 μήνες, το μέγεθός του είναι 24-28 εκατοστά διάμετρο, 15-18 εκατοστά ύψος, 4-5 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με δυνατό κόκκινο ή γλυκό λευκό κρασί, με νιόκι και πολέντα.

στρανγκόζι+

στρανγκόζι+
Είδος ζυμαρικού.

στρείδι

στρείδι
common oyster    huître plate

Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Ostrea edulis. Η διάμετρός του φτάνει τα 12 εκατοστά. Έχει πολύ μεγάλη οικονομική αξία λόγω της εύγευστης σάρκας του και τρώγεται ωμό.

στρείδι Ατλαντικού

στρείδι Ατλαντικού
eastern oyster    huître de l' Atlantique

Το στρείδι με λατινική ονομασία Ostrea virginica. To μήκος του φτάνει μέχρι 45 εκατοστά, συνήθως όμως συναντάται σε μικρότερες διαστάσεις. Έχει πολύ μεγάλη οικονομική αξία. Το περιεχόμενο του διατίθεται νωπό, κατεψυγμένο, εγκυτιωμένο σε φυσικό ζωμό και μαγειρεμένο.

στρείδι Ειρηνικού

στρείδι Ειρηνικού
pacific oyster, japanese oyster    huître japonaise, huître du Pacifique

To ιαπωνικό στρείδι με λατινική ονομασία Ostrea gigas.

στρείδι πορτογαλικό

στρείδι πορτογαλικό
portuguese oyster    huître creuse, huître portugaise

To μαλάκιο με λατινική ονομασία Gryphea angulata. To μήκος του μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά. Ανάλογα με το βάρος του ταξινομείται σε πολύ μεγάλο 110 γραμμάρια, σε μεγάλο 80-110 γραμμάρια, σε μέτριο 50-80 γραμμάρια και σε μικρό 30-50 γραμμάρια.

στροζαπρέτι+

στροζαπρέτι+
Ειδος ζυμαρικού.

σύγκλινο

σύγκλινο
laconian smoked pork meat, syglino    confit de porc fumé de Laconie, syglino

Αλίπαστο παραδοσιακό κρεατοσκεύασμα της Μάνης. Παρασκευάζεται από τεμαχισμένο χοιρινό κρέας, το οποίο αφού αλατιστεί και καπνιστεί ψήνεται σε χοιρινό λίπος. Τοποθετείται σε πήλινα δοχεία και καλύπτεται με το ίδιο λίπος που χρησιμοποιήθηκε για το ψήσιμό του.
Όροι 211 - 220 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε