Γλωσσάρι

Όροι 191 - 200 από 239

Σπιανάτα Ρομάνα-Spianata Romana

Σπιανάτα Ρομάνα-Spianata Romana
Ο τύπος του αλλαντικού είναι σαλάμι, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας, με ολόκληρο πιπέρι, η ωρίμανσή του διαρκεί 60 ημέρες και το βάρος του είναι 2,5 κιλά.

σπορέλαια

σπορέλαια
vegetable oils    huiles végétales

Έτσι χαρακτηρίζονται όλα τα φυτικά έλαια, εκτός του ελαιολάδου.

Σπρέσα ντελέ τζουντικάριε - Spressa delle Giudicarie

Σπρέσα ντελέ τζουντικάριε  -  Spressa delle Giudicarie
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4-12 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-35 εκατοστά διάμετρο, 10-11 εκατοστά ύψος, 8-10 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με φρουτώδες κόκκινο κρασί, μόνο του ή με σούπα κριθαριού.

σταμναγκάθι-ραδίκι της θάλασσας

σταμναγκάθι-ραδίκι της θάλασσας
piny chicory    stamnagathi

To φυτό με λατινική ονομασία Cichorium spinosum. Τρώγεται βραστό ή μαγειρευτό.

σταυροβότανο

σταυροβότανο
vervain, holy herb    verveine officinale, herbe aux sorciers

Ρόφημα από φύλλα του φυτού με λατινική ονομασία Verbena officinalis. Έχει ελαφριά γεύση μέντας.

σταφίδα μαύρη

σταφίδα μαύρη
dried currants    raisins secs de Corinthe

Παράγεται από σταφύλια της αγίγαρτης κορινθιακής σταφιδαμπέλου.

σταφίδα ξανθή, σουλτανίνα

σταφίδα ξανθή, σουλτανίνα
sultanas    raisins secs de Smyrne

Παράγεται από την ομώνυμη αγίγαρτη ποικιλία σταφυλιών.

σταφίδες

σταφίδες
dried grapes, raisins    raisins secs

Οι αποξηραμένες ράγες σταφυλιών από αγίγαρτες ποικιλίες.

σταφυλέλαιο-γιγαρτέλαιο

σταφυλέλαιο-γιγαρτέλαιο
grape seed oil    huile de pépins de raisin

Εξάγεται από τα κουκούτσια των σταφυλιών, είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες.

σταφύλι επιτραπέζιο

σταφύλι επιτραπέζιο
table grape    raisin de table

Ποικιλία σταφυλιού κατάλληλο για επιδόρπιο.
Όροι 191 - 200 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε