Ποικιλία σταφυλιού κατάλληλου για την παραγωγή κρασιού.
σταχτόχηνα
greylag gooseoie cendrée
Η αποδημητική αγριόχηνα με λατινική ονομασία Anser anser. Έχει ράμφος και άκρα με πορτοκαλί χρώμα. Το κρέας της είναι αρκετά καλό.
στάχυς κονδυλόριζος
chinese artichokecrosne du Japon
Το φυτό με λατινική ονομασία Stachys tuberifera. Οι κόνδυλοί του έχουν λεπτό άρωμα, είναι τρυφεροί και τρώγονται βραστοί ή ψητοί.
Στέλβιο - Stelvio
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-4 μήνες και το μέγεθός του είναι 36-38 εκατοστά διάμετρο, 8-10 εκατοστά ύψος, 8-10 κιλά βάρος και είναι κυλινδρικό.
Σερβίρεται με ροζέ ή κόκκινο κρασί, λιωμένο σε πολέντα ή σε σούπες με κριθάρι ή φακή.
στελέτ+
Είδος ζυμαρικού.
στελίνα+
Είδος ζυμαρικού.
στελλάρια
common chickweedstellaire
Το φυτό με λατινική ονομασία Stellaria media. Οι βλαστοί του χρησιμοποιούνται σε σαλάτες και σούπες, η κατανάλωσή τους όμως δεν συνιστάται, γιατί είναι πλούσιοι σε σαπωνίνες.
στήρα
badèche
To ψάρι με λατινική ονομασία Epinephelus alexandririus. To μήκος του φτάνει τα 80 εκατοστά και έχει πολύ εύγευστη σάρκα.
Στι ρου
Ch’ti Roux
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 4 μήνες και το μέγεθός του είναι 11 εκατοστά μήκος, 2,5 εκατοστά πλάτος, 4,5 εκατοστά ύψος, 400 γρ. βάρος και είναι ορθογώνιο.
Σερβίρεται με μαύρη μπύρα και κρασί Βουργουνδίας.