Γλωσσάρι

Όροι 231 - 239 από 239

σφέλα

σφέλα
sfela cheese    sfela

Παραδοσιακό ελληνικό ημίσκληρο τυρί άλμης της Νότιας Πελοποννήσου. Παρασκευάζεται από γάλα αιγοπροβάτων το οποίο πήζει παραδοσιακά, συνήθως με πυτιά. Ωριμάζει τρεις τουλάχιστον μήνες σε ξύλινα βαρέλια ή μεταλλικά δοχεία. Έχει σχήμα λωρίδων ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου και η μάζα φέρει τρύπες.

σφύραινα

σφύραινα
spet    spet, brochet de mer

Το ψάρι με λατινική ονομασία Sphyraena sphyraena. To μήκος του φτάνει το ένα μέτρο, έχει λευκή και τρυφερή σάρκα.

σφυρίδα

σφυρίδα
sea perch    mérou blanc

Το ψάρι με λατινική ονομασία Epinephelus aeneus. To μήκος του φτάνει τα 80 εκατοστά και έχει πολύ καλής ποιότητας σάρκα.

σφυριχτάρι

σφυριχτάρι
wi(d)geon    canard siffleur, vignon

Η αποδημητική πάπια με λατινική ονομασία Anas penelope. Θεωρείται ότι έχει κρέας λιγότερο καλό από τις άλλες πάπιες.

σχοινόπρασο

σχοινόπρασο
chives    ciboulette, civette

Το φυτό με λατινική ονομασία Allium schoenoprasum. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες και ως άρτυμα σε πολλες παρασκευές. Η γεύση του θυμίζει ελαφρά κρεμμύδι αλλά είναι πιο λεπτή και ντελικάτη και τα πράσινα φύλλα του είναι πολύ λεπτά. Δίνει ωραία εμφάνιση σε σούπες και σαλάτες.

σωλήνα Ειρηνικού

σωλήνα Ειρηνικού
pacific razor clam    couteau du Pacifique

To μαλάκιο με λατινική ονομασία Siliqua patula. Κονσερβοποιείται σε μεγάλη κλίμακα και καταψύχεται.

σωλήνα ευθεία ιώδης

σωλήνα ευθεία ιώδης
couteau droit

Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Ensis siliqua. To μήκος του φτάνει τα 12 εκατοστά στη Μεσόγειο και 20 εκατοστά στον Ατλαντικό. Έχει εύγευστη σάρκα.

σωλήνα ευθεία κιτρινωπή

σωλήνα ευθεία κιτρινωπή
couteau droit, couteau gaine

To μαλάκιο με λατινική ονομασία Solen marginatus. Είναι πιο κοντό και φαρδύ από την ιώδη.

σωλήνα κυρτή

σωλήνα κυρτή
curved razor clam    couteau courbe

To μαλάκιο με λατινική ονομασία Solen ensis. To μήκος της φτάνει τα 10-12 εκατοστά στη Μεσόγειο και τα 20 εκατοστά στον Ατλαντικό.
Όροι 231 - 239 από 239
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε