Γλωσσάρι

Όροι 21 - 30 από 70

ρετσινόλαδο

ρετσινόλαδο
castor oil    huile de ricin

Λαμβάνεται από τα σπέρματα της ρετσινολαδιάς με λατινική ονομασια Ricinus communis. Στον εντερικό σωλήνα διασπάται σε ρικινελαϊκό οξύ, το οποίο είναι καθαρτικό.

ρίγανη

ρίγανη
wild marjoram, origan    origan, marjolaine sauvage

Τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη του φυτού με λατινική ονομασία Origanum vulgare. Χρησιμοποιείται ως άρτυμα.

ρίγανη Κρητική

ρίγανη Κρητική
cretan origan    origan de Crète

Το φυτό με λατινική ονομασία Origanum creticuμ. Τα φύλλα, τα άνθη και οι ανθισμένες του κορυφές χρησιμοποιούνται ως αρτυματική ύλη.

ριγιέτ

ριγιέτ
rillette    rillettes

Είναι ένα παρασκεύασμα από κρέας παρόμοιο με το πατέ. Αρχικά παρασκευαζόταν με χοιρινό κρέας κομμένο σε κύβους ή ψιλοκομμένο, αλατισμένο και ψημένο αργά σε λίπος μέχρι να μαλακώσει αρκετά ώστε να είναι εύκολος ο τεμαχισμός του. Στη συνέχεια ψύχεται με αρκετό από το λίπος για να σχηματιστεί μια πάστα, που συνήθως χρησιμοποιείται ως επίστρωση σε ψωμί ή φρυγανιά και σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, γίνεται και με άλλα κρέατα όπως απο χήνα, πάπια, κοτόπουλο, πτερωτών θηραμάτων, κουνελιών και μερικές φορές με ψάρια όπως γαύρο, τόνο ή σολομό.

ριγκατόνι+

ριγκατόνι+
Είδος ζυμαρικου.

ριζόνι+

ριζόνι+
Είδος ζυμαρικού.

Ρικότα - Ricotta

Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, μαλακό, με προέλευση την Ιταλία και παράγεται από πρόβειο γάλα. Σερβίρεται σε αλμυρά και γλυκά πιάτα. Στα Ιταλικά νοικοκυριά, σερβίρεται ως επιδόρπιο, αναμεμειγμένο με ζάχαρη, κανέλα και περιστασιακά τριμμένη σοκολάτα.

Ρικότα αφουμικάτα - Ricotta Affumicata

Ρικότα αφουμικάτα  -  Ricotta Affumicata
Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 15-30 μέρες, το μέγεθός του ποικίλει όπως και το βάρος του. Σερβίρεται με ελαφρύ ξηρό κρασί, με μαρμελάδα βατόμουρου, μέλι ακακίας και μαύρο ψωμί.

Ρικότα ντι μπούφαλα καμπάνα - Ricotta di Bufala Campana

Ρικότα ντι μπούφαλα καμπάνα  -  Ricotta di Bufala Campana
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από βουβαλίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-2 μέρες, το μέγεθός του ποικίλει, 500 γρ.-2,5 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με λευκό ή κόκκινο κρασί.

Ρικότα ντι πέκορα - Ricotta di Pecora

Ρικότα ντι πέκορα  -  Ricotta di Pecora
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1-2 μέρες, το μέγεθός του ποικίλει, 0,5-3 κιλά βάρος και είναι σαν καλαθάκι. Σερβίρεται με λευκό ξηρό ή αφρώδες κρασί.
Όροι 21 - 30 από 70
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε