Γλωσσάρι

Όροι 31 - 40 από 186

πάπια λευκοκέφαλη - κεφαλούδι

πάπια λευκοκέφαλη - κεφαλούδι
white-headed duck    érismature à tête blanche

Η αποδημητική αγριόπαπια με λατινική ονομασία Oxyura leucocephala.

πάπια οικόσιτη

πάπια οικόσιτη
rouen duck    canard de Rouen

Γαλλική πάπια κρεοπαραγωγού τύπου. Προέρχεται από την αγριόπαπια με λατινική ονομασία Anas platyrhynchos.

πάπια Πεκίνου

πάπια Πεκίνου
pekin duck    canard de Pékin

Πάπια διπλού παραγωγικού τύπου.

πάπια πρασινοκέφαλη

πάπια πρασινοκέφαλη
mallard    colvert

Η αγριόπαπια με λατινική ονομασία Anas platyrhynchos. Έχει το καλύτερο οργανοληπτικώς κρέας, το οποίο όμως, όπως και για όλες τις πάπιες, προϋποθέτει καλό σίτεμα.

πάπια χονδροκέφαλη

πάπια χονδροκέφαλη
common goldeneye   
Η μεταναστευτική πάπια με λατινική ονομασία Bucephala clangula.

παριζάκι

παριζάκι
pariza    pariza

Σαλάμι θερμικώς επεξεργασμένο με κομματάκια χοιρινού κρέατος σε ποσοστό τουλάχιστον 40%, τα οποία μπαίνουν σε περιβλήματα διαμέτρου 6,5 εκατοστά.

παρμεζάνα

παρμεζάνα
parmezan    parmezan

Φημισμένο σκληρό κοκκώδες ιταλικό τυρί από αγελαδινό γάλα. Είναι το κατ' εξοχήν τυρί για τρίψιμο, το τυρί με το μεγαλύτερο χρόνο ωρίμασης και την υψηλότερη από όλα τα τυριά περιεκτικότητα σε πρωτείνες.

Παρμιτζάνο ρετζάνο - Parmigiano Reggiano

Παρμιτζάνο ρετζάνο  -  Parmigiano Reggiano
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα και η παλαίωσή του διαρκεί λιγότερο από 12 μήνες. Σερβίρεται θρυμματισμένο σε ζυμαρικά, σε σούπες και ριζότο.

Παρμιτζάνο ρετζάνο - Parmigiano-Reggiano

Παρμιτζάνο ρετζάνο  -  Parmigiano-Reggiano
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 18-36 μήνες, το μέγεθός του είναι 50 εκατοστά διάμετρο, 45 εκατοστά ύψος, 38 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με ξηρό λευκό, δυνατό κόκκινο και επιδόρπιο κρασί, σε χοντρά κομμάτια ενώ όταν ζεσταίνεται λιώνει εύκολα αφήνοντας μια γλυκιά, φρουτώδη και ταγγισμένη γεύση.

πάρος ερυθρός οίνος

πάρος ερυθρός οίνος
paros red wine    vin rouge de Paros

Ερυθρό ξηρό κρασί Ο.Π.Α.Π. Παράγεται από σταφύλια των ποικιλιών "Μονεμβασιά" και "Μανδηλαριά". Το κρασί αυτό παλιώνεται σε δρύινα βαρέλια και αποκτά βελούδινη γεύση, ανεπτυγμένο άρωμα και ευχάριστη επίγευση.
Όροι 31 - 40 από 186
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε