Όροι 41 - 50 από 186
πασατέμπος
salted and torrefied goud seeds
pépins de courge salés et torréfiés
Τα σπόρια της κοκκινοκολοκύθας ψημένα με αλάτι.
παστές σαρδέλες
salted pilchards
sardines salées
Σαρδέλλες ολόκληρες, οι οποίες μετά την ξηρή αλάτιση τους τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία.
παστουρμάς
pasturmas
pasturmas
Αλίπαστο τεμάχιο βοδινού κυρίως κρέατος, το οποίο μετά μερική ωρίμανση επαλείφεται με μείγμα μοσχοσίταρου και άλλων αρτυμάτων. Ο καλύτερος παστουρμάς γίνεται με κρέας καμήλας.
πατάτα
potato
pomme de terre
Ο κόνδυλος του φυτού με λατινική ονομασία Solanum tuberosum. Μία από τις πιο αξιόλογες τροφές.
πατατάλευρο
potato starch
fécule de pomme de terre
Άμυλο πατάτας.
πατάτες chips
potato chips
potato chips
Λεπτοκομμένες και τηγανισμένες πατάτες.
πατάτες άσπρες
white potatoes
pommes de terre blanches
Οι άσπρες πατάτες λέγονται και άσπρες μακρόστενες πατάτες και συνήθως είναι στρογγυλές ή οβάλ. Είναι ιδανικές για γκρατινέ. Συχνά τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ψήνουμε στο φούρνο με τη φλούδα. Έτσι διατηρούν τη χυμώδη σάρκα τους και η φλούδα γίνεται τραγανή.
πατάτες κόκκινες
red potatoes
pommes de terre rouges
Είναι ιδανικές για πατατοσαλάτες και βρασμένες στον ατμό με βούτυρο. Τις βράζουμε με τη φλούδα της ενισχύοντας την αντίθεση με το λευκό χρώμα της σάρκας. Οι κόκκινες πατάτες περιέχουν μέτριο προς χαμηλό άμυλο και κρατάνε το σχήμα τους όταν βράζονται και τεμαχίζονται.
πατάτες πορφυρές
purple potatoes
pommes de terre pourpres
Προέρχονται από τα χώματα των Περουβιανών Άλπεων. Είναι ιδανικές για μαγείρεμα στον ατμό, για σαλάτα και πουρέ με πορφυρό χρώμα.
πατέ
meat pie, paté
paté de viande
Κρεατοσκεύασμα που περιέχει κρέας, εδώδιμα εντόσθια σε κομματάκια ή λεπτοκομμένο κιμά, αυγά, ζελατίνη, αμυλούχες ύλες και αρτύματα, τα οποία ψήνονται σε δοχεία και διατίθενται σε φέτες.
Όροι 41 - 50 από 186