Γλωσσάρι

Όροι 11 - 20 από 186

Παλιερίνε - Paglierine

Παλιερίνε  -  Paglierine
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 15-20 μέρες, το μέγεθός του είναι 10-15 εκατοστά διάμετρο, 3-4 εκατοστά ύψος, 300-500 γρ. βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με κόκκινο ή έντονο λευκό κρασί, με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, λευκό πιπέρι, σουσάμι και πιπεριές τσίλι.

παναρισμένος

παναρισμένος
breaded    pané

Τρόφιμο του οποίου η επιφάνεια έχει καλυφθεί με τριμμένη φρυγανιά και προορίζεται συνήθως για τηγάνισμα.

Πανερόνε - Pannerone

Πανερόνε   -  Pannerone
Ο τύπος του τυριού είναι ημίσκληρο, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 15-20 μέρες, το μέγεθός του είναι 28-30 εκατοστά διάμετρο, 20 εκατοστά ύψος, 10-13 κιλά βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με αρωματικά κρασιά, λιωμένο σε λαχανικά βραστά στον ατμό.

πανσέτα

πανσέτα
Στήθος χοιρινό.

παντάτς+

παντάτς+
Είδος ζυμαρικού.

παντζάρι

παντζάρι
beetroot    betterave potagère

Το φυτό με λατινική ονομασία Beta vulgaris var. rapaceurn. Τα φύλλα και η σαρκώδης ρίζα του τρώγονται βραστά.

Παντσέτα αροτολάτα-Pancetta arrotolata

Παντσέτα αροτολάτα-Pancetta arrotolata
Ο τύπος του αλλαντικού είναι μπέικον, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από χοιρινό κρέας.

Παντσέτα Μαγκρέτα- Pancetta magreta

Παντσέτα Μαγκρέτα- Pancetta magreta
Ο τύπος του αλλαντικού είναι μπέικον, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται πο χοιρινό κρέας. Σερβίρεται ψητό.

Παντσέτα πιατσεντίνα-Pancetta piacentina

Παντσέτα πιατσεντίνα-Pancetta piacentina
Ο τύπος του αλλαντικού είναι σαλάμι, με ελαφρώς πικάντικη γεύση, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από μίγμα κιμά, η ωρίμανσή του διαρκεί 10-15 ημέρες, 4-8 κιλά βάρος και είναι κυλινδρικό.

παξιμάδι

παξιμάδι
home made rusk    biscotte "fait main"

Είδος φρυγανιάς εμπορίου, η οποία συνήθως δεν γίνεται από ψωμί φόρμας. Έχει πάχος μεγαλύτερο του ενός εκατοστού και διατίθεται συσκευασμένο.
Όροι 11 - 20 από 186
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε