Γλωσσάρι

Όροι 121 - 130 από 186

πιπερόριζα

πιπερόριζα
ginger    gingembre

Το αποξηραμένο ρίζωμα του φυτού με λατινική ονομασία Zingiber officinale. Χρησιμοποιείται ως άρτυμα. Βλ. Τζίντζερ.

πίπες ριγωτές+

πίπες ριγωτές+
Είδος ζυμαρικού.

πισσί

πισσί
wide-eyed flounder    rombou

Το ψάρι με λατινική ονομασία Bothus podas. To μήκος του φτάνει τα 20 εκατοστά και δεν εκτιμάται ιδιαιτέρως.

πλαγιές του Μελίτωνα (ερυθρός)

πλαγιές του Μελίτωνα (ερυθρός)
meliton slopes red wine    vin rouge de Côtes de Meliton

Ερυθρό ξηρό κρασί Ο.Π.Α.Π. Παράγεται με σταφύλια των ποικιλιών "Λημνιό", "Cabernet Sauvignon" και "Cabernet franc". Βαθύχρωμο κρασί, με βελούδινη γεμάτη γεύση, θαυμάσιο άρωμα και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Από τις ίδιες ποικιλίες που καλλιεργούνται σε μοναστηριακές εκτάσεις του Αγίου Όρους παράγεται και ο ροζέ Αγιορείτικος τοπικός οίνος.

πλαγιές του Μελίτωνα (λευκός)

πλαγιές του Μελίτωνα (λευκός)
meliton slopes white wine    vin blanc de Côtes de Meliton

Λευκό ξηρό κρασί Ο.Π.Α.Π. Παράγεται από τις ποικιλίες "Ροδίτης", "Αθήρι και "Ασύρτικο". Έχει ευχάριστη, δροσερή και αρωματική γεύση. Από τις ίδιες ποικιλίες που καλλιεργούνται σε μοναστηριακές εκτάσεις του Αγίου Όρους παράγεται και ο λευκός Αγιορείτικος τοπικός οίνος.

πλατάρια

πλατάρια
neck with back and giblets    abattis

Τα χαμηλής αξίας τεμάχια των πουλερικών φτερούγες.

πλατίτσα

πλατίτσα
rudd    rotengle

To ψάρι των γλυκών νερών με λατινική ονομασία Scardinius erythrophtalmus. Το μήκος του φθάνει τα 30 εκατοστά και έχει εύγευστη σάρκα, αλλά με πολλά αγκάθια.

πλευρωτός εύχυμος ή κέρας της Αμαλθείας

πλευρωτός εύχυμος ή κέρας της Αμαλθείας
horn of plenty mushroom    pleurote corne d' abondance

Το εδώδιμο μανιτάρι με λατινική ονομασία Pleurotus cornucopiae. Είναι εύγευστο.

πλευρωτός οστρεώδης

πλευρωτός οστρεώδης
oyster mushroom    pleurote en coquille

Το εδώδιμο μανιτάρι με λατινική ονομασια Pleurotus ostreatus. Συναντάται σε ξηρούς κορμούς δένδρων.

πλιγούρι

πλιγούρι
bulgur    gruau

Χοντροκομμένο ή μισοσπασμένο μαλακό σιτάρι που έχει μερικώς βραστεί και αποξηρανθεί. Το βάζουμε σε ζεστό νερό πριν από τη χρήση και το χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα στο κρέας ή στις σαλάτες.
Όροι 121 - 130 από 186
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε