Γλωσσάρι

Όροι 101 - 110 από 186

πετροπέρδικα

πετροπέρδικα
rock partridge    perdrix bartavelle

Το επιδημητικό πτηνό με λατινική ονομασία Alectoris greaca. Συναντάται σ' όλη τη χώρα. Έχει εύγευστο κρέας και είναι δυνατή η αναπαραγωγή της.

πευκέδανο φαρμακευτικό

πευκέδανο φαρμακευτικό
masterwort    impératoire des Alpes

Το φυτό με λατινική ονομασία Peucedanum ostruthium. Τα ριζώματά του, που έχουν φαρμακευτικές και αρωματικές ιδιότητες, χρησιμοποιούνται, αφού υποστούν ζύμωση, και για την παρασκευή αποστάγματος.

πηκτή

πηκτή
head cheese    fromage de tête

Κρεατοσκευάσμα από το κεφάλι, τα πόδια και το δέρμα χοίρων. Μετά το βράσιμο και την αποστέωση προστίθεται ξύδι, αλάτι, πιπέρι σε κόκκους και σκόρδο. Το προϊόν τοποθετείται σε δοχεία και η μεγάλη ποσότητα ζελατίνης που περιέχει καλύπτει τα άλλα συστατικά του. Μπορεί να γίνει και με πόδια και κεφάλι μόσχου.

Πιάβε - Piave

Πιάβε -  Piave
Ο τύπος του τυριού είναι σκληρό, με προέλευση την Ιταλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-6 μήνες, το μέγεθός του είναι 30-34 εκατοστά διάμετρο, 8 εκατοστά ύψος, 6-7 κιλά βάρος και είναι στρόγγυλο. Σερβίρεται με κόκκινο φρουτώδες κρασί, τριμμένο ή σκέτο σαν σνακ.

Πιατσαεντίνου Ενέζε - Piacentinu Ennese

Πιατσαεντίνου Ενέζε    -  Piacentinu Ennese
Ο τύπος του τυριού είναι αρωματικό, με προέλευση τη Σικελία, παράγεται από πρόβειο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 2-4 μήνες, το μέγεθός του είναι 20 εκατοστά διάμετρο, 14 εκατοστά ύψος, 4,5 κιλά βάρος και είναι κυλινδρικό. Σερβίρεται με κόκκινο ξηρό ή φρουτώδες κρασί και είναι ιδανικό για ψήσιμο.

πιζοτσέρι κομμένα+

πιζοτσέρι κομμένα+
Είδος ζυμαρικού.

πιζοτσέρι+

πιζοτσέρι+
Είδος ζυμαρικού.

πικραμύγδαλο

πικραμύγδαλο
bitter almond    amande amère

Ο ξηρός καρπός του δέντρου με λατινική ονομασία Αmygdalus communis var. amara. Η πικρή γεύση των σπερμάτων του οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε αμυγδαλίνη. Τα πικραμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως άρτυμα για ορισμένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και για την παραγωγή πικραμυγδαλελαίου.

πικραμυγδέλαιο

πικραμυγδέλαιο
bitter almond oil    huile d' amande amère

Λαμβάνεται από τα σπέρματα του δέντρου με λατινική ονομασία Prunus amygdalus var. amara. Χρησιμοποιείται στην ποτοποιία και την αρωματοποιεία.

πίλος μανιταριού

πίλος μανιταριού
cap    chapeau

Το επάνω μέρος των μανιταριών που έχει συχνά μορφή ομπρέλλας.
Όροι 101 - 110 από 186
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε