Κόκκινη ποικιλία αμπέλου από την ομώνυμη περιοχή της Θεσσαλίας.
μετσοβόνε
metsovone cheesemetsovone
Ελληνικό καπνιστό ημίσκληρο τυρί. Παρασκευάζεται στο Μέτσοβο.
μηκωνέλαιο
poppyseed oilhuile d' oeillette
Λάδι που λαμβάνεται από τα σπέρματα της παπαρούνας με λατινική ονομασία Papaver somniferum.
μηλίτης οίνος αφρώδης
sparkling cidercidre mousseux
Παρασκευάζεται με ζύμωση του χυμού μήλων.
μήλο
applepomme
Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Malus pumila. Χρησιμοποιείται ως επιδόρπιο και για την παρασκευή χυμού, μηλίτη οίνου, μαρμελάδων, κομπόστας και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
μήλο για μηλίτη οίνο
cider applepomme à cidre
Μήλο κατάλληλο για παραγωγή μηλίτη οίνου.
μηλόξιδο
cider vinegarvinaigre de cidre
Το προιόν που πέρνουμε μετά τη ζύμωση του μιλήτη οίνου.
μινστέρ
munstermunster, géromé
Γαλλικό μαλακό τυρί απο αγελαδινό γάλα από την Αλσατία. Εχει δυνατή γέυση και ωριμάζει με βακτήριο που αναπτύσσεται στην επιφάνεια του. Τοποθετείται σε καλούπια διαμέτρου 15-18 εκατοστών και ύψους 3-6 εκατοστών.
μιστέλλι
mistellemistelle
Ειδικός οίνος, ο οποίος παράγεται χωρίς να ζυμωθεί ο μούστος του και αυτό συμβαίνει με την προσθήκη αποστάγματος οίνου.