Γλωσσάρι

Όροι 411 - 420 από 580

μενταγιόν+

μενταγιόν+
Είδος ζυμαρικού.

μεσσενικόλα

μεσσενικόλα
messenicola vine    méssénicola (cépage)

Κόκκινη ποικιλία αμπέλου από την ομώνυμη περιοχή της Θεσσαλίας.

μετσοβόνε

μετσοβόνε
metsovone cheese    metsovone

Ελληνικό καπνιστό ημίσκληρο τυρί. Παρασκευάζεται στο Μέτσοβο.

μηκωνέλαιο

μηκωνέλαιο
poppyseed oil    huile d' oeillette

Λάδι που λαμβάνεται από τα σπέρματα της παπαρούνας με λατινική ονομασία Papaver somniferum.

μηλίτης οίνος αφρώδης

μηλίτης οίνος αφρώδης
sparkling cider    cidre mousseux

Παρασκευάζεται με ζύμωση του χυμού μήλων.

μήλο

μήλο
apple    pomme

Το φρούτο του δέντρου με λατινική ονομασία Malus pumila. Χρησιμοποιείται ως επιδόρπιο και για την παρασκευή χυμού, μηλίτη οίνου, μαρμελάδων, κομπόστας και προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

μήλο για μηλίτη οίνο

μήλο για μηλίτη οίνο
cider apple    pomme à cidre

Μήλο κατάλληλο για παραγωγή μηλίτη οίνου.

μηλόξιδο

μηλόξιδο
cider vinegar    vinaigre de cidre

Το προιόν που πέρνουμε μετά τη ζύμωση του μιλήτη οίνου.

μινστέρ

μινστέρ
munster    munster, géromé

Γαλλικό μαλακό τυρί απο αγελαδινό γάλα από την Αλσατία. Εχει δυνατή γέυση και ωριμάζει με βακτήριο που αναπτύσσεται στην επιφάνεια του. Τοποθετείται σε καλούπια διαμέτρου 15-18 εκατοστών και ύψους 3-6 εκατοστών.

μιστέλλι

μιστέλλι
mistelle    mistelle

Ειδικός οίνος, ο οποίος παράγεται χωρίς να ζυμωθεί ο μούστος του και αυτό συμβαίνει με την προσθήκη αποστάγματος οίνου.
Όροι 411 - 420 από 580
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε