Όροι 21 - 30 από 136
λακέρδα
salted pelamid
pélamide salée
Η λακέρδα λέγεται ο παστός, δηλαδή ο διατηρημένος σε άλμη τόνος ή παλαμίδα.
λακτάριος
delicious milky cap
lactaire délicieux
Το εδώδιμο μανιτάρι με λατινική ονομασία Lactarius deliciosus. Στο επάνω μέρος του σχηματίζει ένα βαθούλωμα και ομόκεντρους κύκλους. Κατά τον τεμαχισμό του εκκρίνεται ένα γαλακτώδες ή χρωματιστό υγρό. Δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.
λάμιο λευκό
white dead nettle
lamier blanc
Το πολυετές μικρό φυτό με λατινική ονομασία Lamium album. Τα τρυφερά του φύλλα τρώγονται ως σαλάτα αλλά και μαγειρευτά.
λάμπραινα θαλάσσης
sea lamprey
lamproie de mer
Το ψάρι με λατινική ονομασία Petromyzon marinus. Το μήκος του φτάνει το 1 μέτρο και η σάρκα του δεν εκτιμάται ιδιαίτερα.
λάμπραινα ποταμίσια
fresh water lamprey
lamproie de rivière
To ψάρι με λατινική ονομασία Petromyzon fluviatilis. To μήκος του φτάνει μέχρι 50 εκατοστά, μεγαλώνει στη θάλασσα και ανεβαίνει στα ποτάμια για να αφήσει τα αυγά του. Η σάρκα του δεν εκτιμάται ιδιαίτερα και μαγειρεύεται όπως το χέλι.
λάντσιον μητ
luncheon meat
luncheon meat
Κρεατοσκεύασμα σε κονσέρβα με λεπτοκομμένη κρεατόμαζα από χοιρινό, μοσχάρι, κότοπουλο, γαλοπούλα και μείγματα αυτών. Περιέχει άμυλο σε ποσοτό 5% και λίπος 30%.
λάπατα-λάπαθα
sorrel
oseille
Χόρτα με ξινή γεύση που συλλέγονται σε λιβάδια την άνοιξη και το χειμώνα. Νοστιμίζουν πίτες και ριζότο.
λαρδί
back fat
bardière
Το λίπος της ράχης των χοίρων με το δέρμα. Γίνεται εκλεκτός μεζές αφου παστωθεί, ενώ παλαιότερα μετά το λειώσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία, έμενε η λίγδα η οποία είχε την ίδια χρήση με το βουτύρο και το λάδι.
Λάρντο-Lardo
Λατερία - Latteria
Όροι 21 - 30 από 136