Το μαλακόστρακο με κοντή ουρά και λατινική ονομασία Caiappa granulata. Το μήκος του φτάνει τα 9 εκατοστά και έχει κόκκινη, νόστιμη σάρκα.
καλέντουλα
marigoldsouci des jardins
To φυτό με λατινική ονομασία Calendula officinalis. Εκχύλισμα του ανθού του χρησιμοποιείται για το χρωματισμό του βουτύρου.
καλημάνα
lapwingvanneau huppé
Το αποδημητικό πτηνό με λατινική ονομασία Vanellus vanellus. Ζει κοντά σε βαλτώδη μέρη και έχει κρέας μέτριας ποιότητας.
καλκάνι
turbotturbot
Το ψάρι με λατινική ονομασία Rhombus maximus. Τo μήκος του φτάνει τα 80 εκατοστά, έχει ιδιαίτερα εύγευστη σάρκα και θεωρείται ότι είναι από τα εκλεκτότερα ψάρια.
καλόγνωμη
noah's Arkarche de Noé
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Area noae. To μήκος του φτάνει τα 8-9 εκατοστά, έχει εύγευστο κρέας, αλλά λίγο δύσπεπτο και τρώγεται συνήθως ωμό.
καλόγνωμη χνουδωτή
bearded Noah's Arkarche de Noé barbue
Το μαλάκιο με λατινική ονομασία Area barbata, το μήκος του φτάνει τα 8-9 εκατοστά και τρώγεται όπως η καλόγνωμη.
καμαμπέρ
camembertcamembert
Φημισμένο γαλλικό μαλακό τυρί με χαρακτηριστική γεύση και οσμή. Υπόκειται σε επιφανειακή ωρίμανση με τη δράση του μύκητα με λατινική ονομασία Penicifium caseicolum και Penicilium camemberti. Παρασκευάζεται σε καλούπια διαμέτρου 11 εκατοστών και ύψους 3 εκατοστών.
Κάμαμπερτ ντε νορμαντί
Camembert de Normandie
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 1 μήνα, το μέγεθός του είναι 11 εκατοστά διάμετρο, 3,5 εκατοστά ύψος, 250 γρ. βάρος και είναι στρόγγυλο.
Σερβίρεται με ελαφρύ φρουτώδες κόκκινο κρασί.
καμπανούλα
rampion bellflowercampanule raiponce
Το φυτό με λατινική ονομασία Campanula ranunculus. Τα φύλλα και ιδιαίτερα η ρίζα του τρώγονται βραστά και ωμά ως σαλάτα.