Παραδοσιακό ρόφημα της Ανατολικής Ευρώπης τον περιοχών του Καυκάσου από γάλα αιγοπροβάτων, το οποίο έχει υποστεί γαλακτική ζύμωση με την προσθήκη ενζύμου "κόκκων κεφυρίου". Είναι εύγευστο, εύπεπτο και υγιεινό ρόφημα.
κεφτεδάκια
meat ballsboulettes de viande
Σκεύασμα από κιμά, αρτύματα και ψωμί.
κεχρί
proso, milletmillet
Τα σπέρματα του φυτού με λατινική ονομασία Panicum milliaceum. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην αρτοποιοία.
κηρήθρα
combrayon
Τμήμα της κυψέλης, το οποίο αποτελείται από εξάγωνα κέρινα κελιά σε σειρά και το κατασκευάζουν οι μέλισσες, για να αποθηκεύουν το μέλι και τη γύρη τους.
κηρήθρα με μέλι
honey combrayon à miel
Κηρήθρα η οποία περιέχει στα κυψελίδιά της μέλι.
κιγχόνη
cinchonaquinquina
Το δέντρο με λατινική ονομασία Cinchona officinalis. Ο φλοιός του χρησιμοποιείται για την εξαγωγή της κινίνης, της κινιδίνης και εκχυλίσμα του χρησιμοποιείται για την παρασκευή τονωτικών ροφημάτων και ποτών.
κιλότο μόσχου
sirloin, rumpsteackrumsteck avec aiguillette baronne
Τεμάχιο κρέατος των βοειδών, που βρίσκεται μεταξύ του κόντρα και του μηρού.
κιμάς
ground meatviande hachée
Κρέας λεπτοκομμένο σε μηχανή του κιμά.
κίμμελ
kummelkummel
Ξηρό λικέρ αρωματισμένο με κύμινο, κορίανδρο και κάρο (αγριοκύμινο).
κινέζικο λάχανο
bok choychou chinois
Φυλλώδες λαχανικό ευρέως γνωστό στην κινέζικη κουζίνα. Συνήθως το βρίσκουμε και με την ονομασία “bok choy”.