Το δέντρο της οικογενείας φυτών με λατινική ονομασία Prunus avium. Έχουν μικρό και στρογγυλό φρούτο του οποίου η φλούδα ποικίλει από κίτρινο μέχρι βαθύ κόκκινο και βυσσινί χρώμα. Η σάρκα τους είναι σφιχτή και ζουμερή και ανάλογα με την ποικιλία γλυκιά ή ξινή. Οι ποικιλίες του είναι εκατοντάδες και τρώγονται ωμά, αποξηραμένα, μαγειρεμένα, σε μορφή γλυκού και μαρμελάδας.
κεράσι Καϋέννης
surinam cherrycerise de Cayenne
Το τροπικό φρούτο του φυτού με λατινική ονομασία Eugenia uniflora.
κεράσι τραγανόσαρκο
hard fleshed cherrybigarreau
Προέρχεται από ποικιλίες κερασιών με τραγανή σάρκα και λατινική ονομασία Prunus avium var. duracina.
κεράτιο-χαρούπι
siliquasilique
Είδος ξηρού καρπού.
κερίθιο
horn shellcornet de mer
Το γαστερόποδο με λατινική ονομασία Cerithium vulgate. To μήκος του φτάνει τα 7 εκατοστά, έχει αρκετά εύγευστη σάρκα και τρώγεται μαγειρεμένο.
κέτσαπ
ketchupketchup
Σάλτσα ντομάτας με καρυκεύματα.
κεφαλογραβιέρα
kephalograviera cheesekephalograviera
Η κεφαλογραβιέρα είναι σκληρό τυρί πρόβειου γάλακτος με αλμυρή γεύση και πλούσιο άρωμα. Μπορούμε να το καταναλώσουμε ωμό, τριμμένο με ζυμάρικά ή σαγανάκι.
κεφαλόποδα
cephalopodacéphalopodes
Οικογένεια θαλασσινών με λατινική ονομασία Cephalopoda, από την οποία τα πιο χαρακτηριστικά και εμπορεύσιμα είναι τα είδη χταποδιού και καλαμαριών.
κεφαλοτύρι
kephalotyri cheesekephalotyri
Σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από γάλα αιγοπροβάτων, περιλαμβάνεται στα παραδοσιακά ελληνικά τυριά και πρέπει να πληρεί τους εξής όρους: τα λιπαρά που περιέχει πρέπει να είναι τουλάχιστον 40%, η υγρασία του να μην είναι μεγαλύτερη από 38% και η ωρίμασή του να διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες. Έχει διάσπαρτες μικρές οπές σε όλη τη μάζα του, πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα.