Σπέρματα καφέ τα οποία καβουρδίζονται σε θερμοκρασία 200° έως 250° C. Δεν πρέπει να περιέχουν υγρασία άνω του 5%.
καψανθίνη πάπρικα-Ε160c
capsantheincapsanthéine
Φυσική χρωστική ύλη της μάζας και της επιφάνειας των τροφίμων. Έχει κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα και εξάγεται από την πάπρικα.
κεδρόμυλο- θαμνόκεδρο
junipergenièvre
Οι καρποί του θάμνου με λατινική ονομασία Juniperus communis. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην ποτοποιία, αλλά και στη μαγειρική.
κεδρόρρακο
genièvregenièvre
Είδος τζιν, το οποίο παράγεται στη Γαλλία από τους καρπούς του θαμνοκέδρου.
κελαηδότσιχλα
song thrushgrive commune
Το πτηνό με λατινική ονομασία Turdus philomelos που έχει εύγευστη και τρυφερή σάρκα.
κέλυφος αυγού
shellcoquille
To εξωτερικό πορώδες, από ανθρακικό ασβέστιο, περίβλημα των αυγών.
κενταύρια
great Knapweedcentaurée
Το φυτό με λατινική ονομασία Centaurea centaurium. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.
κεντρώνι τραχύδερμο
granulose sharkcentrophore granuleux
Το σκυλόψαρο με λατινική ονομασία Centrophorus granulosus. Το μήκος του φτάνει το 1,5 μέτρο και το κρέας του είναι σκληρό και δεν εκτιμάται.
Κερ ντε νοσετέλ
Coeur de Neufchatel
Ο τύπος του τυριού είναι μαλακό λευκό, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από αγελαδινό γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί 8-10 εβδομάδες-2 μήνες και το μέγεθός του είναι 10 εκατοστά μήκος, 2,5 εκατοστά ύψος, 200 γρ. και έχει σχήμα καρδιάς.
Σερβίρεται κατά προτίμηση λιωμένο, σε φρυγανισμένο ψωμί, για πρωινό.
Κερ ντε τουρέν
Coeur de Touraine
Ο τύπος του τυριού είναι φρέσκο παλαιωμένο, με προέλευση τη Γαλλία, παράγεται από κατσικίσιο γάλα, η παλαίωσή του διαρκεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες και το μέγεθός του είναι 9 εκατοστά διάμετρο, 4 εκατοστά ύψος, 150 γρ. βάρος και έχει σχήμα καρδιάς.
Σερβίρεται με λευκό κρασί.