Γλωσσάρι

Όροι 81 - 90 από 152

γιαούρτι

γιαούρτι
yoghurt    yaourt

Το γαλακτοκομικό προϊόν που παίρνουμε μετά την πήξη του γάλακτος, με τη δράση των οξυγαλακτικών βακίλλων, με λατινική ονομασία Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus. Από τους βακίλλους αυτούς, ο πρώτος προσδίδει την όξινη γεύση και ο δεύτερος το χαρακτηριστικό άρωμα του κάθε γιαουρτιού.

γιαούρτι αγελάδας

γιαούρτι αγελάδας
whole milk yoghurt    yoghourt au lait entier

Παρασκευάζεται από πλήρες γάλα αγελάδας.

γιαούρτι αναμειγμένο

γιαούρτι αναμειγμένο
stirred yoghurt    yoghourt brassé

γιαούρτι αποβουτυρωμένο

γιαούρτι αποβουτυρωμένο
skimmed yoghurt    yoghourt maigre nature

Παράγεται από αποβουτυρωμένο γάλα, δηλαδή γάλα χωρίς λιπαρά.

γιαούρτι αφυδατωμένο

γιαούρτι αφυδατωμένο
dehydrated yoghurt    yoghourt déshydraté

Παράγεται βιομηχανικά, έχει τη μορφή λεπτόκοκκης σκόνης και με την προσθήκη νερού δίνει ρόφημα με γεύση γιαουρτιού. Χρησιμοποιείται σε προγράμματα διατροφής του τρίτου κόσμου και είναι παραδοσιακό προϊόν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

γιαούρτι γρανίτα

γιαούρτι γρανίτα
yoghurt sorbet    sorbet de yoghourt

Είναι παγωμένο επιδόρπιο που παρασκευάζεται από ζαχαρη, νερό και γιαούρτι.

γιαούρτι διαίτης

γιαούρτι διαίτης
dietetic yoghurt    yoghourt diététique

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μικρή θερμιδική αξία, το οποίο είναι συνήθως εμπλουτισμένο με φυτικές ίνες και βιταμίνες.

γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο

γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο
partly skimmed yoghurt    yoghourt nature

γιαούρτι με ζάχαρη αρωματισμένο

γιαούρτι με ζάχαρη αρωματισμένο
sweetened and flavoured yoghurt    yoghourt sucré aromatisé

Τύπος γιαούρτιου το οποίο συνήθως παρασκευάζεται με ημιαποβουτυρωμένο γάλα, όπου προστίθενται άρωμα φρούτου και ζάχαρη.

γιαούρτι με ζάχαρη και φρούτα

γιαούρτι με ζάχαρη και φρούτα
sweetened yoghurt with fruits    yoghourt sucré aux fruits

Τύπος γιαούρτιου που συνήθως γίνεται με ημιαποβουτυρωμένο γάλα, στο οποίο προστίθενται φρούτα και ζάχαρη.
Όροι 81 - 90 από 152
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε