Γλωσσάρι

Όροι 61 - 70 από 152

γαλοπούλα μπρονζέ

γαλοπούλα μπρονζέ
bronze turkey    dindon bronzé

Αγγλοαμερικανική φυλή γαλοπούλας.

γάλος

γάλος
turkey-cock    dindon

Ο γάλος είναι το αρσενικό πτηνό με λατινική ονομασία Meleagris gallopavo. Συνήθως τον χρησιμοποιούμε για διατροφή αφού έχει φτάσει σε ηλικία μεγαλύτερη των 8 μηνών και βάρος κοντά στα 7 κιλά.

γαλοτύρι

γαλοτύρι
galotyri cheese    galotyri

Ελληνικό παραδοσιακό μαλακό τυρί ελαφρώς γιαουρτώδες με σκληρά κομμάτια τυριού ανάμεσα. Έχει όξινη δροσερή γεύση και ευχάριστο άρωμα. Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ανήκει στα φρέσκα τυριά, προσφέρεται ως ορεκτικό και παλαιότερα το ωρίμαζαν μέσα σε ασκούς.

γαρίδα κοινή

γαρίδα κοινή
common shrimp, brown shrimp    crevette grise

Η γκρίζα γαρίδα με λατινική ονομασία Crangon vulgaris, που τo μήκος της φθάνει τα 6-7 εκατοστά και έχει εξαίρετη σάρκα.

γαρίδα κόκκινη

γαρίδα κόκκινη
shrimp    crevette rouge

Οι κόκκινες γαρίδες προέρχονται από τα γένη με λατινικές ονομασίες Aristeomorpha, Aristeus και Parapenaeus. To μήκος τους φθάνει μέχρι τα 12cm, έχουν εξαίρετη σάρκα και μεγάλη εμπορική αξία.

γαρίδα ρόδινη

γαρίδα ρόδινη
prawn, pink shrimp    crevette rose, salicoque

Η γαρίδα με λατινική ονομασία Palaemon serratus, που τo μήκος της φθάνει τα 12 εκατοστά και έχει εξαίρετη σάρκα.

γαρίδες καθαρισμένες

γαρίδες καθαρισμένες
peeled shrimp    crevettes décortiquées

Γαρίδες χωρίς το κεφάλι, το όστρακο και την ουρά. Τις βρίσκουμε συνήθως κατεψυγμένες.

γαριδολόγος

γαριδολόγος
push net    haveneau

Είδος απόχης με κοντάρι και ψιλό μάτι το οποίο είναι ειδικό στην συλλογή γαρίδας.

γαρκινία-Μανγκοστάνα

γαρκινία-Μανγκοστάνα
mangostan    mangoustan

Το τροπικό φρούτο με λατινική ονομασία Garcinia mangostana, αειθαλές δένδρο που το ύψος του κοιμαίνεται στα 7-25 μέτρα. Θεωρείται ωριαία λιχουδιά με εξαιρετικά ελαφρύ άρωμα.

γαρύφαλλο

γαρύφαλλο
clove    clou de girofle

Είναι οι αποξηραμένοι οφθαλμοί των ανθέων του φυτού με λατινική ονομασία Eugenia caryophyllus, μήκους 2 εκατοστών. Η γεύση του γαρύφαλλου είναι δυνατή και χαρακτηριστικά καυστική ενώ το άρωμά του ευχάριστο και καυστικό. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία, την ποτοποιία, την μαγειρική και στην φαρμακευτική το αιθέριο έλαιό του.
Όροι 61 - 70 από 152
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε